blog-logo

VIDEO Caravana Alpin Film Festival ia startul la Braşov

VIDEO Caravana Alpin Film Festival ia startul la Braşov

Primul festival internaţional de film, carte şi fotografie destinat promovării culturii şi civilizaţiei montane din România, începe seria proiecţiilor în ţară, cu o proiecţie specială la Brașov. Evenimentul, ce va avea loc la Centrul Reduta, vineri, 22 aprilie, ora 17.00, va cuprinde proiecţia filmului Valley Uprising, prezentarea cărţii dedicate istoriei schiului montan – Asociația Brașoveană de Schi K.S.V. 1905 – 1930 – în prezenţa lui Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie din Brașov și editorul ediţiei, precum și un episod din seria de filme “Descoperă România Sălbatică”, realizate de fotograful braşovean Dan Dinu.

VALLEY UPRISING este un film documentar considerat cel mai bun film despre alpinism realizat vreodată, despre istoria alpinismului în Statele Unite. Filmul vorbeşte despre cum, în ultiimii 50 ani, stâncile masive din Parcul Național Yosemite din SUA i-au făcut pe tot mai mulți exploratori și temerari să lase în urmă materialismul și să se aventureze pe aceste creste solitare. De la impresionantele personaje din Yosemite, care au adoptat un stil de viață boem, devenind pionierii celor mai îndrăzneţe escalade până, mai departe, la trei generaţii de căţărători, cu toţii au dat dovadă de performanțe care depășesc orice imaginaţie.

Alte articole:   Ministrul Finanțelor a anunţat cu cât vor creşte pensiile şi alocaţiile pentru copii de la 1 ianuarie 2022

In cadrul evenimentului, brașovenii vor putea descoperi și o carte inedită, un adevărat eveniment editorial – «Asociația Brașoveană de Schi K.S.V. 1905 – 1930». Cartea, o ediţie revizuită publicată de Revista ASTRA, este o reeditare a lucrării omonime publicată în 1930 de Fritz Gött, Preşedintele Asociaţiei K.S.V. – prima asociaţie de schi din România.

„Prin publicarea cărții despre prima asociație de schi de pe teritoriul României, redacția Revistei ASTRA dorește să îi onoreze pe «maeștrii care au cucerit prima potecă», pe cutezătorii care acum un secol au integrat Brașovul în civilizația europeană a muntelui”, spune Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, editorul volumului „Asociația Brașoveană de Schi 1905 – 1930”.

Evenimentul va cuprinde și proiecţia unui episod din seria de filme “Descoperă România Sălbatică”, realizate de fotograful brașovean Dan Dinu. Serialul “Descoperă România Sălbatică” își propune să poarte spectatorul, prin intermediul fotografiei, în unele dintre cel mai interesante zone ale țării, dar și să arate locuri mai puțin cunoscute, la fel de frumoase și pline de viață.

Alte articole:   Octavian Jurma: Pentru prima dată în valul 4, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.