blog-logo

„Săptămâna Altfel”, la micile afaceri realizate cu bani europeni

„Săptămâna Altfel”, la micile afaceri realizate cu bani europeni

Câteva zeci de elevi au efectuat vizite la două proiecte implementate cu fonduri europene. AStfel, până în data de 22 aprilie,  2016 Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale va desfasura o serie de actiuni de informare la nivel national  prin care se intentioneaza promovarea conceptului de dezvoltare durabila a mediului rural  in mediul scolar.

Sub deviza ”Saptamana Scoala Altfel la Proiecte PNDR” AFIR isi propune sa organizeze vizite de lucru pentru elevi la  proiecte finantate prin PNDR,identificate ca exemple de buna practica in implementarea acestui program.

„Prin aceste activităţi ne-am propus sa prezentam copiilor exemple de proiecte frumoase, care au adus plusvaloare comunitatii in care ei traiesc. Ne dorim sa transmitem acestor tineri mesajul ca exista oportunitati pentru viitorul lor, in Romania, acasa. Ne dorim ca ei si parintii lor sa cunoasca faptul ca mediul rural are un potential de dezvoltare atat in agricultură, cât si in domenii de productie sau servicii neagricole si ca se pot accesa finantari in aceste domenii care sa contribuie la dezvoltarea comunelor si satelor romanesti”, ne-a declarat Nicoleta Buta, director executiv la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Unul dintre locurile vizitate a fost la Cărpiniş (Tărlungeni), unde s-a construit o seră de legume si un corp administrativ in care va functiona si o linie de procesare a legumelor, respectiv producerea de muraturi. Aici au fost construite 5 module de sere in suprafata totala de 2880 mp si au fost realizate urmatoarele obiective aferente bunei functionari a activitatii.

Alte articole:   Aleşii locali vor putea depune jurământul prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare la distanţă


scoala altfel la mici afaceri pe bani europeni
Cel de-al doilea obiectiv a fost o hală de productie ape minerale, la Moieciu, unde funcționează doua linii tehnilogice de imbuteliere ape minerale, respectiv una pentru peturi de 2l si una pentru peturi de 5 l.

Sursa apelor minerale este un put forat existent, care a fost reamenajat prin proiect prin sapare pana la adancimea de 160 de metri.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.