blog-logo

Maratonul basmelor ceangăiești la Săcele

Maratonul basmelor ceangăiești la Săcele

În data de 22 aprilie 2016, orele 9.00, Muzeul Etnografic Săcele situat pe Bd-ul Brașovului nr. 153 va fi gazda acţiunii intitulate „Maratonul basmelor populare maghiare din cele șapte sate săcelene”, organizată de Asociaţia Culturală Maghiară din cele Şapte Sate şi Liceul “Zajzoni Rab István” din Săcele, cercurile metodice ale profesorilor educatori, ale profesorilor de la ciclul primar și ale profesorilor de limbă și literatură maghiară din județul Brașov.

La această activitate, ajunsă la ediția a XII-a, s-au înscris un număr de aproximativ 100 elevi, care s-au pregătit pentru acest eveniment cu sprijinul învăţătorilor şi al profesorilor îndrumători.

Elevii însoţiţi de cadre didactice şi părinţi vor face cunoştinţă cu personaje fantastice din colecţia de basme populare ceangăieşti culese de profesorul Horger Antal, de Sipos Bella și de Seres András.

„Depănarea basmelor populare, care nu au pierdut din farmec nici la începutul secolului XXI, povestirea lor în faţa unui auditoriu, într-un mod expresiv şi spontan şi pasiunea cu care copii se implică ne-au dovedit necesitatea reluării acestui tip de acţiune şi anul acesta”, spun organizatorii evenimentului.

Povestirea va fi completată atât prin reprezentarea scenică a unui basm cât și prin jocul cu marionete al altuia.

Alte articole:   Programul ”Anghel Saligny”. Ministerul Dezvoltării a stabilit sumele ce vor fi alocate fiecărui județ

 

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.