blog-logo

Leonte continuă lupta pentru Primăria Braşov, ca independent

catalin leonte razvan iosifCătălin Leonte a anunţat astăzi că rămâne în cursa electorală independent, dezamăgit de jocurile din PSD. El a anunţat că directorul lui de campanie este fostul vicepreşedinte al PSD, Răzvan Iosif, proaspăt demisionar din rândul social-democraţilor.

Iată principalele declaraţii ale lui Cătălin Leonte:

În urmă cu aproape două săptămâni, ca urmare a deciziei fostului președinte Constantin Niță de a demisiona, au început să se întâmple anumite lucruri.

Primul dintre ele, în ordine cronologică: am fost invitat de către cei de la București să avem o discuție unde mi s-a propus să candidez la funcția de primar din partea PSD. Dacă în prima fază am privit cu reținere această propunere, când au completat oferta cu ideea de reformare totală a partidului, venită din partea conducerii naționale a PSD, mi s-a părut interesant ca un partid de anvergura PSD să intre în alegeri pe niște principii noi, sănătoase, de transparență și corectitudine. Ulterior acestui moment, am primit decizia scrisă Biroului Permanent Național prin care se statua că eu să fiu candidatul la Primărie și Mihai Mohaci la președinția Consiliului Județean.

Ne-am întors la Brașov, moment în care a avut loc o ședință de Biroului Executiv Județean, unde a participat și fostul președinte al filialei, care a organizat respectiva ședință și care nu a făcut nimic altceva decât să deschidă ședința împotriva deciziilor de la București. Într-o organizație, care cel puțin la nivel de conducere este o oglindă a celui care construiești echipa respectivă, toată lumea s-a răsculat împotriva deciziei de la București. Firesc, cât timp cel care dirija este fostul președinte. 

După acest moment, Constantin Niţă a fost la București, în 13 aprilie, de unde a venit cu o nouă hârtie,  transmisă la ora 18, care spunea ca a doua zi să se facă o ședință a Comitetului Executiv Municipal. Eu am aflat de hârtia respectivă după aproximativ vreo două ore și am început să văd ce trebuie făcut. Mi-am dat seama că, în momentul în care intri la vot într-o structură care nu e controlată de tine, șansele sunt minime, dar mi-am asumat acest lucru,  fiind o decizie a unui for superior a partidului.

A doua zi a fost ședință, dar am aflat că oamenii au fost sunați fiecare de fostul preșein și alţi oameni apropiați acestuia. Nu am comentat, dar trebuie spus că, în 20 de ore, nu mai exista acea unanimitate de voturi contra a ceea ce s-a decis la Bcurueşti. Am venit o treime dintre președinții de organizații locale alături de mine, fără să am un ascendeet asupra lor. (Votul 100 – 44 pentru susţinerea lui Răzvan Popa vs. Cătălin Leonte – n.a.).

A urmat o perioadă de două zile de tatonări, prin care s-a încercat abordarea mea de către diverse persoane ca emisari din partea fostului președinte, iar în cele din urmă am fost informat ca ieri, la ora prânzului, fără o oră exactă, să fim la București, eu Mihaci, Liviu Lupu și Răzvan Popa, să ne întâlnim cu dl. președinte Liviu Dragnea. Am avut surpriza ca acolo să ne aștepte în hol și Marius Dunca. Acolo noi am prezentat un sondaj făcut de noi, ceilalţi au prezentat un sondaj făcut de ei și atunci ni s-a că acum nu ne putem baza pe niciun sondaj. 

Următorul pas, ni s-a spus luați voi o decizie, între voi, dar respectați votul Comitetului Executiv Județean, controlat de fostul președinte, unde eu nu am putut participa pentru că nu eram membru și nici să îmi prezint un punct de vedere. la fel, să respectăm votul Biroului Executiv Municipal, unde știți foarte bine ce s-a întâmplat. Nu s-au permis dezbaterile deși tocmai acest lucru trebuia să aibă loc – Ține-ți mintea expresia „Taci din gură, doctore. Ce să mai discutăm”, chiar de la începutul ședinței.

Ca urmare a acestui fapt, din punctul meu de vedere și pe baza sondajelor făcute în ultima perioadă, inclusiv de mine, am decis să merg mai departe și să mă lupt cu tot ce înseamnă la această oră înțelegeri făcute de liderii formali ai celor două a partide, Constantin Niță și George Scripcaru, iar dacă până acum acuzam aceste înțelegeri transpartinice, acum s-au și demonstrat. Nu este vorba de orgolii, decizia mea se bazează pe sondaj , 1.044 de subiecți, pe un eșantion multistratificat reprezentativ pentru municipiul Brașov, cu marja de eroare de +/- 3%, realizat în intervalul 15-17 aprilie 2017. Sondajul a fost făcut de IRES. Mie mi  dau șanse mai mari decât lui Răzvan Popa într-o competiție cu Adrian Gabor și mă dau mai aproape de George Scripcaru, dacă dânsul va candida, iar la această oră trebuie luată în calcul această variantă, pentru că se strâng semnături pentru domnia sa care vrea să candideze independent.

Demisia din PSD mi-am dat-o ieri, azi am trimis-o la partid. Nu regret nimic din ultima perioadă, pentru că nu se ştie cu nimic vinovat. Sunt conştient că era important să mă bazez pe oamenii din secţiile de vot, care să securizeze votul, să am o echipă de consilieri integri, nedispuși la niciun fel de înţelegeri.

Reacția negativă la adresa mea a fost determinată de intenția de a modifica listele de consilieri, pentru că aici se fac jocurile. Ajung pe liste indivizi care au mai puțin cu munca pentru cetățeni, ci interese de afaceri pe bugetul local și care țin de relația dintre foștii președinți de partide.

Situaţia este mai bună pentru mine acum, pentru că sunt persoane care au votat pentru mine, au venit persoane care mă susţin oficial, deşi au fost puşi de şefii PSD Braşov să voteze contra.

Sondajul cu Răzvan Popa și Cătălin Leonte, candidați de la PSD la Primăria Brașov. CLICK pe poze pentru a se mări!

Alte articole:   DSP Brașov: Precizări cu privire la izolare și carantinare
Distribuie dacă îți place!
 1. Daca vrei sa ai o minima credibilitate, scapa de Iosif repede!

  Reply
 2. Frank Underwood 19 aprilie 2016, 3:09 PM

  Bravo Catalin!
  Bravo Razvan!
  Multa bafta in acest proiect!

  Reply
 3. I know what you did last summer 19 aprilie 2016, 3:55 PM

  Am observat ca PSDistii tot il ataca pe Iosif pentru ca a avut curajul sa scape de mafie. Mai ales cei tineri precum Dunca, Damian, Horia, toata ziua posteaza mesaje cu tradatori si prostii de genul pe facebook. Cand adevarul e ca sunt prea speriati sau prea corupti ca sa se elibereze din ghearele lui Nita…
  Dar vorba aia „Traiasca Obama de Brasov” care nici nu e in harta politica din Brasov.

  Reply
  • Frank Underwood 19 aprilie 2016, 7:02 PM

   Exceptand faptul ca Iosif a parasit aceasta mafie, deci de aici intelgem faptul ca nu il are nimeni cu nimic la mana. In schimb am vaga impresie ca toata gasca lui Nita este cam speriata de acest val de oameni care aleg sa paraseasca partidul

   Reply
 4. „când au completat oferta cu ideea de reformare totală a partidului, venită din partea conducerii naționale a PSD”
  Chiar aţi crezut că Dragnea vrea să reformeze partidul, domnule Leonte??? Sfântă Naivitate!!!

  Reply
 5. Prefer oricand un naiv si un idealist, unuia care e hot!

  Reply
 6. Interesant e ca apar brusc niste frustrati care apeleaza la atacuri ordinare ! Se folosesc de numele tatalui lui Razvan Iosif pentru a aduce comentarii denigratoare la adresa lui !
  Am plecat din TSD in anul 2014, dezamagit fiind de modalitatea in care eram tratati noi, tinerii. Va asigur ca, pe vremea aceea, Razvan Iosif era deja exclus din gasca infractionala a piticului Marius Dunca. Dunca era pe val, avea su8ficienti pupatori in dos, un partener de afaceri oficial, pe Catalin Petcu – montatorul de antene, incepuse sa imparta functii si sa propuna discretionar tinerii care urmau sa fie promovati ! Lucru absolut logic daca e sa ne gandim ca Nita-Pateu era la butoane !

  Anii au trecut ! Dunca s-a pierdut prin viata de Bucuresti, de unde isi coordona discret colectorii, care ii plateau rata la X5ul negru, ala cu WDA la numar…
  Tinerii s-au revoltat, in primavara lui 2012 li se promiteau sute de locuri de munca, iar dupa castigarea alegerilor, au fost readusi la statutul initial, stabilit de Dunca, acela de lipitor de afise ! Da, acel Dunca care planifica orice, chiar si cine merge la chefuri si cine nu… Planifica si chefurile din cluburile prietenilor lui, de la care isi lua partea… Planifica chiar si cine merge in tabara si cine nu, ca sa scoata si el un pol cinstit !! Nu-i asa, pitic frustrat ???
  Sa revenim la zilele noastre… Dunca a ramas pe langa, fara sustinere, tinerii i8l dispretuiesc pentru ca e un jeg, il injura cu fiecare ocazie, dar el TACE ! Spera ca va treve si valul asta de furie si va reveni pe cai mari ! Dar piticul asta e istorie, dragi colegi !
  Demisiile se tin lant in TSD, faceti miercuri o sedinta sa vedeti cati naivi va mai vin ! Ia zi, Dunca, cati tineri strangi ??? Dar pe bune, fara sa ii platesti cu bani luati de la altii, din care iti presti si tu partea ??

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.