blog-logo

„Școala Altfel” mai și costă. 3 lei la Biserica Neagră

concert orga biserica-neagraCu ocazia săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, până vineri, 22 aprilie, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov pune la dispoziţia profesorilor şi elevilor un program special de vizitare şi ghidaje în Biserica Neagră.

Grupurile de elevi vor primi ghidaje gratuite, în ordinea sosirii şi a solicitărilor, începând cu ora 10.00. În aceste zile, de la ora 12.00 la 12.20, organistul Steffen Schlandt va oferi scurte recitaluri la orga Buchholz, pentru grupurile care se vor afla în incinta bisericii în acest interval. Elevii vor avea ocazia de a viziona proiectate pe un ecran imagini în direct de la consola instrumentului, unde maestrul Schlandt va prezenta cum funcţionează o orgă.

Costul biletului de intrare pentru elevi este de 3 lei.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Despre straja, amprenta ce te ferește de iele și valoarea cămășilor tradiționale românești cu Zorica Donțu
 1. O initiativa buna, dar , un mare Dar, ar trebui lasat accesul gratuit pentru toata lumea, asa cum este la orice biserica – monument istoric din Europa. Sa fie doar cutii pentru donatii. Biserica a devenit afacere si mijloc de a face bani, oare ce ar zice Honterus?
  Din pacate Biserica Evanghelica Brasov face bani f multi din aceste bilete, din chirii si alte taxe, dar nu e in stare de ani de zile sa amenajeze curtea Bisericii Negre.
  Ca sa nu mai vorbim de bisericile fortificate din judet, care, se stie au inceput sa cada, pentru ele nu au bani, din miile de euro pe luna chirie de la statul roman??!

  Reply
 2. „ar trebui lasat accesul gratuit pentru toata lumea, asa cum este la orice biserica – monument istoric din Europa”

  … anonimus coronensis, daca esti brasovean verde si nu vinitura, cea ce zici de departe nu ie ashe 🙂

  Reply
 3. Dar cum este stimabile Neica??, am fost in cel putin 10 astfel de biserici si nu am platit nimica. Da, sunt unele, dar putine. Si taxa e oricum simbolica ,iar programul e de dimineata pana seara.
  Eu sunt nascut si crescut in Brasov si cred ca fac cunoscuta istoria Brasovului la sute de persoane pe an.
  Oricum de funadamentalisti si de cei mai legitimi brasoveni, multi dintre ei parveniti, m-am cam saturat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.