blog-logo

Scandalul ia amploare la PSD Braşov. Politica pumnului în gură se lasă cu noi demisii

PSDScandalul continuă la PSD Braşov. Încă doi vicepreședinți ai PSD Brașov și-au dat demisiile din funcții în această dimineață, nemuţumiţi de faptul că la social-democraţi nu există dorinţă de reformă şi se duce politica pumnului în gură.

Chirurgul plastician dr. Dan Grigorescu și inginerul silvic Florina Prădan au părăsit echipa de conducere a municipiului Brașov fidelă fostului președinte, Constantin Niță.

“Nu mă mai regăsesc în partid”

florina pradanÎn această dimineață și-a dat demisia din funcție, Florina Prădan. Aceasta ne-a spus:

„Evenimentele din ultima perioadă de  timp m-au făcut să nu mă mai regăsesc în partid, în consecinta am decis să demisionez din functia de vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Brașov. Multumesc tuturor colegilor mei pentru colaborarea de până acum¨, ne-a delcarat aceasta.

„Taci din gură, doctore! Ce să mai discutăm, noi vrem să votăm!”

Tot în această dimneață, dr. Dan Grigorescu a făcut anunțul la prima oră, printr-un mesaj lung pe contul său de Facebook. Demisia sa este un gest de protest față de modul dictatorial în care s-a desfășurat ședința de joia trecută a Comitetului Executiv Municipal.

„Am decis deci să demisionez din funcția în care am fost ales, tocmai din motivul că, pentru prima dată de la acel moment, cei care mi-au încredințat atunci această responsabilitate nu au mai recunoscut-o în public. Aceștia m-au făcut să înțeleg foarte ușor că locul meu nu mai este într-un spațiu în care atât de ușor se poate schimba paradigma potrivit căreia democrația (chiar și într-un partid) nu înseamnă doar supunerea față de voința majorității, ci și posibilitatea de a o influența prin dreptul la opinie liber exprimată”, scrie Dan Grigorescu.

Iată integral motivaţia lui Grigorescu şi modul de desfăurare a şedinţelor la PSD:

Alte articole:   Incendiu într-un bloc din Brașov

dr dan grigorescu„Taci din gură doctore”, Aceasta a fost interdicția pe care mi-a stabilit-o, fără niciun drept, strigând din toți bojocii, unul dintre delegații participanți la ultima ședință a Comitetului executiv municipal al PSD Brașov. A fost un strigăt grobian emis de cineva care ocupa strategic primul scaun din stânga al ultimului rând al sălii cuprinse ca de un adevărat „delirium tremens” al ducerii la bun sfârșit a unei sarcini „de partid”.

Să tac? În pofida faptului că votul unanim, exprimat cu doar un sfert de oră mai înainte, stabilise că pe ordinea de zi urmau discuții? Să tac? În ciuda faptului că mă înscrisesem oficial la cuvânt, încă de la începutul ședinței? Era pentru prima dată când mi se întâmpla așa ceva în ultimii 12 ani, iar situația, prin noutatea ei, m-a năucit… Nu pentru că nu aș fi avut replică la o astfel de mârlănie-doar eram în fața unui sistem de amplificare a vocii!

Nu, ci deoarece am constatat că, deși am cerut, din priviri, sprijinul membrilor conducerii de la prezidiu, acesta nu a venit. Ba, mai mult chiar, unul dintre ei a cauționat nerespectarea ordinii de zi întrebând doar retoric mulțimea înfierbântată: „Mai facem discuții sau votăm direct?” Dacă mie, care eram unul dintre vicepreședinții organizației, mi-a fost negat dreptul la exprimarea opiniei, ce să mai vorbim despre respectarea acestui principiu pentru ceilalți membri care poate sau chiar doreau același lucru?

Protestului meu, reprezentat de părăsirea imediată a sălii, îi adaug astăzi și decizia ireversibilă de a demisiona din funcția de vicepreședinte al organizației municipale PSD. Îi anunț pe această cale pe toți cei cărora le-ar trece prin minte să mă determine să revin asupra ei, să n-o facă, deoarece am trecut de momentul unei astfel de posibilități atunci când, dând mâna politicos la plecare cu fiecare dintre membrii prezidiului cu funcții alese, niciunul nu a schițat măcar o urmă de părere de rău pentru situația în care, și ei, implicit (?), mă puseseră.

În acel moment am înțeles că noțiunea și principiul „echipei” nu mă mai cuprind, o dată ce fusesem exclus de la exercițiul democratic al opiniei. Și dacă măcar ar fi știut cineva ce urma să spun! Cert e că, din acest moment, între mine și participanții (tăcuți sau gălăgioși) la ședință s-au creat câteva incongruențe, printre care cea mai importantă este lipsa respectului. A respectului față de cel de lângă tine, care a spus mereu ce a gândit, care a cheltuit energie pentru a respecta și apăra principii, care a imaginat și susținut proiecte pentru comunitate. Fără a cere nimic în schimb!

N.B.: Îmi prezint demisia întâi pe FB, urmând s-o transmit în cursul zilei și pe cea scrisă. Nu pentru că am adoptat modelul Ponta, ci doar pentru ca aceasta (demisia) să fie cunoscută înainte de a se face publică decizia de la București în privința candidatului la Primărie. Asta ca să nu îndrăznească vreunii să îndruge pe la colțuri verzi și uscate…

După demisia intempestivă a lui Constantin Niță de la conducerea organizației județene, Bucureștiul l-a numit în funcția de președinte interimar pe fostul prefect Mihai Mohaci, detronându-l pe cel lăsat moștenitor de Niță, senatorul Viorel Chiriac.

Alte articole:   PATINAJ VITEZĂ: Hogaș și Nedelea au dominat Cupa Corona!

Tot Bucureștiul l-a stabilit drept candidat la Primărie pe Cătălin Leonte, cel care părăsise partidul cu câteva luni în urmă, lansându-se în competiție ca independent. Conform sondajelor de la Centru, candidatul susținut de echipa lui Constantin Niță, Răzvan Popa, se află sub pragul partidului, fără nicio șansă de a câștiga primăria.

Leonte a acuzat public, în repetate rânduri, înțelegerile subterane dintre Constantin Niță și primarul George Scripcaru, care au făcut ca PSD să fie întotdeauna învins, iar afacerile celor doi să prospere. În momentul numirii sale, Leonte a anunțat că schimbă componența listelor la Consiliul Local.

„Pentru a putea controla resursele brașovenilor, trebuiau  controlate Primăria și Consiliul Local. Constantin Niță, fostul președinte al organizației județene a PSD Brașov și George Scripcaru, primarul pedelist trimis în judecată pentru fapte de corupție, și-au dat mâna pe sub masă și s-au făcut stăpâni pe administrația locală. Tranzacția a fost simplă și a funcționat în toată această perioadă: PSD pierdea constant alegerile, iar Scripcaru rămânea veșnic primar”, declară Cătălin Leonte.

Distribuie dacă îți place!
 1. Felicitari, Florina! Tot mai multi tineri iti vor urma exemplul! Suntem alaturi de Catalin Leonte, iar pe tine si pe Razvan va respectam ca ati avut curajul sa fiti deschizatori de drum!

  Reply
 2. Felicitari Domn’ Doctor, Felicitari Florina!
  Usor usor toti oamenii cu coloana vertebrala parasesc PSD.

  Reply
 3. Viva la revolucion!!!
  Si asta fratilor e DEMOCRATIA in PSD!! …
  Unu, doi, trei … pana la sfarsitul saptamanii o sa mai ramana Nita si cu Minionii lui! :))

  Reply
 4. mai doctore! cand ti-am spus acum doua luni si ceva ca in partid nu stau lucrurile cum crezi tu??of !of !of!! tu ce crezi
  ? noi am facut scoala degeaba?

  Reply
 5. Decenufacemnimic 18 aprilie 2016, 8:01 PM

  Asa si? Cine sunt cei doi un medic care ia spaga, o dom’soara care are pareri personalitate dom’le , bravo ei.Tinerii daca vor sa schimbe ceva sa se implice, nu numai ei, implicare in viata politica, chiar daca sunteti descurajati implicati-va nu lasati oportunistii sa iasa castigatori.Doar prin actiuni de implicare civica ne putem aduce contributia, nu criticand, injurand, acuzand.

  Reply
 6. Leonte e doar un imbarligator, un oportunist si un micinos de cea mai joasa speta!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.