Vot secret la PSD, conform conştiinţei: Cătălin Leonte sau Răzvan Popa?

Vot secret la PSD, conform conştiinţei: Cătălin Leonte sau Răzvan Popa?

Membrii Comitetului Executiv Municipal al PSD sunt convocaţi pentru astăzi, la ora 18.00, să voteze secret pe cine susţin în cursa electorală pentru Primăria Braşov.

Recomandarea acestui vor secret a venit de la conducerea centrală de la Bucureşti, care oricum, şi după trimiterea rezultatului votului, va fi cea care va stabili cine va fi candidatul PSD la postul de primar.

Răzvan Popa spune că nu este corectă schimbarea impusă de la Bucureşti, iar Cătălin Leonte susţine că este momentul să se termine cu înţelegerile subterane dintre foştii şefi ai principalelor partide din Braşov, motiv pentru care PSD nu a câştigat alegerile locale.

Înaintea şedinţei, Răyvan Popa a transmis presei un comunicat prin care a dezvăluit cifreleunui sondaj de opinie: PSD Braşov a comandat o cercetare sociologică care a fost realizată de Avangarde în perioada 26 martie – 4 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1000 de persoane adulte. Astfel, potrivit datelor procesate candidatul social democrat Răzvan Popa are 28%, faţă de Cătălin Leonte cotat cu 14%. De asemenea, într-o confruntare directă între Răzvan Popa şi liberalul Adrian Gabor, Popa ar ar câştiga alegerile pentru Primăria Braşov cu un procent de 53%, comparativ cu 47%.

Cătălin Leonte a candidat în 2012 din partea USL, obţinând aproape 50.000 de voturi şi fiind aproape de câştigarea Primăriei Braşov în faţa lui George Scripcaru. Potrivit news.ro, membri ai filialei PSD Braşov au supectat la acel moment că Leonte a pierdut în urma unor înţelegeri dintre Constatin Niţă (deputat, preşedintele PSD Braşov) şi George Scripcaru (primar şi preşedinte PDL).

Leonte a intrat totuşi în Consiliul Local, dar a refuzat să fie viceprimar, fiind disident în partid faţă de conducerea PSD Braşov, în frunte cu Constantin Niţă.  Viceprimar a devenit Răzvan Popa, actualul candidat susţinut de Niţă. În 2 martie, Cătălin Leonte şi-a dat demisia din PSD şi din Consiliul Local şi a anunţat că va candida independent la primărie.

Alte articole:   Brașovenii, invitați să participe la plantările din Parcul Dendrologic Kronstadt

La sfârşitul lunii martie, Constantin Niţă a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Braşov, demisia devenind oficială în data de 4 aprilie. Preşedinte interimar a devenit unul dintre apropiaţii săi, senatorul Viorel Chiriac. Înaintea demisiei lui Niţă, conducerea PSD Braşov aprobase deja listele de candidaţi pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, Răzvan Popa fiind desemnat candidatul PSD la Primăria Braşov.

În data de 8 aprilie, Biroul Permanent Naţional al PSD, sub semnătura lui Liviu Dragnea, schimbă decizia PSD Braşov şi îl numeşte preşedinte interimar pe Mihai Mohaci, invitându-l pe Cătălin Leonte pentru a candida din partea PSD.

Această decizie a ţinut cont şi de faptul că sondajele realizate de PSD arătau că Leonte e mult mai bine plasat în intenţiile de vot (22% faţă de 11%), deşi s-a înscris în competiţie ca independent.

În urma intervenţiei lui Niţă, care s-a deplasat recent la Bucureşti, pentru a discuta cu conducerea centrală, s-a stabilit ca decizia finală privind candidatul la Primărie să fie luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Municipal al PSD Braşov.

Surse judiciare susţin că retragerea lui Niţă de la conducerea PSD Braşov a survenit anchetei DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae, patronul Roman SA.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
 1. In urma faptului ca „independentul” Leonte si-a dat arama pe fata intorcandu-se la matca, in PSD, e din nou in situatia in care s-ar putea sa zboare, in urma votului mai sus mentionat. Daca nici colegii care il cunosc cel mai bine, nu-l vor, cred ca ar fi cazul sa se duca acasa. Sper sa nu ne trezim din nou cu el ca se da independent si incearca sa ne pacaleasca cat e de minunat. Se pare ca e mai oportunist decat cel mai feroce politician.

  Reply
 2. In PSD este neaparata nevoie de o inlocuire a conducerii, de o reforma. Atata timp cat acest partid o sa fie condus de interlopi si de „oameni de afaceri” care isi vad doar interesul lor nu o sa ajunga aceasta tara si acest oras niciodata la nivelul la care trebuie.
  Dinozaurii trebuie sa dispara neaparat

  Reply
 3. De ce a fost atat de speria mister Pateu de votul secret? Ii este frica ca ramane fara partid si pleca spre Dubai?

  Reply
 4. De ce se aud zvonuri in oras in legatura cu faptul ca Liviu Lupa isi aduce gorilele la intrarea in sala de conferinta? Ii este frica de ceva anume sau vrea sa intimideze oamenii care vin la vot?

  Reply
 5. Bmw seria 5, Audi a4…..pentru un bugetar sunt niste masini destul de scumpe. Cum isi permite acest personaj aceste limuzine? Totusi, conform declaratiei de avere, acestea nu exista? De ce?

  Reply
 6. Stiti bancul cu Dubai? Duba-i pregatita!

  Reply
 7. patiseru de serviciu 15 aprilie 2016, 3:26 AM

  28% pentru Popa ca cifra asumată a unui sondaj plătit de PSD e îngrozitor, fiind sub scorul partidului! Fără sa mai pui la socoteala ca ieri se vorbea de 30%. Iar fără marja de eroare e pe la 25%. După un an de pritocire a numelui lui. În comparație cu Gabor care abia a intrat în cursa! PNL, voi ce cifre aveți?

  Reply
 8. Leonte s-a declarat independent de PSD UL lui Nita și comp. La baza, el este un om profund social democrat. Dar Cum sa fii păstrăv într -o balta puturoasa?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.