blog-logo

Feldioara redescoperită: un sit al oaspeților germani în estul Europei

Feldioara redescoperită: un sit al oaspeților germani în estul Europei

Muzeul Județean de Istorie Brașov, Complexul Muzeal Național Astra Sibiu, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, Asociația Culturală Hieronymus și Primăria Feldioara vă invită la expoziția organizată la Bastionul Graft, unde sunt prezentate succint principalele monumente istorice din Feldioara/Marienburg – una dintre cele mai vechi așezări din județul Brașov. Vestigiile au fost scoase la lumină prin  investigațiile arheologice realizate în mai multe etape începând din anul 1990 și până în prezent.

Feldioara a fost înființată în cea de-a doua jumătate a sec. al XII-lea de către un grup de „oaspeți” germani, care au inițiat în acest fel colonizarea Țării Bârsei. Localitatea este însă cunoscută în principal datorită faptului că a fost sediul Cavalerilor Teutoni în perioada 1211-1225.

Alte articole:   Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Ruinele cetății medievale, Biserica evanghelică și centrul istoric reprezintă unele dintre cele mai valoroase monumente istorice din Bazinul Carpatic.

Vă propunem să redescoperiți, alături de noi, o istorie minunată, pe care am încercat să o descriem în cuvinte și imagini, dar și cu ajutorul obiectelor aduse la lumină prin efortul arheologilor.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.