blog-logo

Ședință la PSD cu ușile încuiate. Constatin Niță cere contestarea hotărârilor venite de la Centru

Ședință la PSD cu ușile încuiate. Constatin Niță cere contestarea hotărârilor venite de la Centru

sedinta psd brasov

19.00 După şedinţa cu uşile închise care a durat mai bine de două ore nu s-a ajuns la o concluzie clară. Structura centrală a PSD îşi menţine deciziile, iar organizaţia de la Braşov a anunţat că le va contesta oficial.

„Eu am venit aici ca emisar al Biroului Naţional Permanent pentru a comunica două hotărâri luate ieri, în conformitate cu statutul partidului şi anume numirea ca preşedinte al PSD Braşov a lui Mihai Mohaci şi desemnarea ca şi candidat la Primăria Braşov a lui Cătălin Leonte. La acest moment, ei sunt cei reprezentanții oficiali ai PSD. Sunt două hotărâri care există şi care produc efecte. După discuţii lungi şi încărcate organizaţia de la Braşov se pregăteşte să conteste aceste decizii. Este dreptul lor, iar contestaţia va fi luată în discuţie săptămâna viitoare“, a declarat Marian Neacşu, secretar general al PSD.

Organizaţia PSD Braşov îl susţine în continuare pe Răzvan Popa la Primărie, mai ales că în acest moment Cătălin Leonte nu este membru PSD. Şi-a dat demisia din partid ca să candideze independent la Primărie, după ce în noiembrie anul trecut PSD Braşov l-a ales pe Răzvan Popa.

„Nu suntem de acord cu aceste decizii. Îl aşteptăm pe domnul Leonte să se înscrie înscrie în partid, să muncească alături de noi şi să candideze acolo unde îl propunem noi. La Braşov avem deja un candidat, pe Răzvan Popa“, a declarat Viorel Chiriac, preşedinte executiv al PSD Braşov.

Alte articole:   Investiții de miliarde de euro în infrastructura feroviară din județul Brașov

Noul preşedinte interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci a decis să nu facă declaraţii până la soluţionare tuturor contestaţiilor.
17.15 Marian Neacșu: „Am văzut că voriți despre principii, dar voi nu respectați un principiu fundamental: nu respectați deciziile forului superior”.

17.00 Viorel Chiriac: „Cu toții știți activitatea mea și vreau să vă anunț că rămân alături de partid indiferent dacă dețin sau nu vreo funcție”

16.40 Mihai Mohaci: „Vreau să vă spun că nu este o sarcină ușoară să preiei funcția de președinte interimar. Noi trebuie să ne luptăm să câștigăm Primăria și Consiliul Județean. De aceea m-am înscris să candidez la Consiliul Județean. Nu vreau să ne mai milogim, să negociem cu alte partide să obținem un loc în linia a doua în administrația locală din Brașov. Apoi, vreau să vă spun că și eu m-aș fi așteptat să existe o reacție din partea partidului după ce am fost demis din funcția de prefect. Niciodată nu am spus că am ajuns prefect fără să fiu susținut de partid. Sunt membru PSD și voi rămâne fidel partidului. Nu cred că există cineva în sală, și aici sunt mulți primari cu care am colaborat foarte bine, care să spună că nu am fost corect și nu am încercat să rezolv și chiar am rezolvat problemele care mi-au fost prezentate”.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

16.30 Constantin Niță: „Nu este corect să îl schimbăm pe băiatul ăsta după ce a muncit timp de un an. Vă spun că este primul în sondaje. Are 30%, iar Leonte 12%. De ce să îl schimbăm? Care sunt argumentele? Indiferent de ce se hotărăște, eu îl voi susține pe Răzvan Popa. Dacă nu candidează Scripcaru, el este viitorul primar al Brașovului. Dacă candidează. ( …) Eu i-am spu+ lui Leonte să vină să facă echipă cu Răzvan Popa. El să meargă la Consiliul Județean, dar nu a vrut. Și-a dat demisia și a anunțat că vrea să candideze independent”.

16.20 Răzvan Popa: „Dacă se va menţine această hotărâre, cu orice risc, vă anunţ că voi candida independent. Nu mă voi lăsa călcat în picioare. Iar cine a luat această decizie, să vină şi să îşi asume acest lucru”

16.00 Ostilităţile faţă de deciziile luate la Bucureşti au fost începute chiar de Constantin Niţă. El a ţinut să remarce modul discreţionar de acţiune al preşedintelui Liviu Dragnea, care nu ţine cont de statutul partidului.

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

„De ce trebuia schimbat Viorel Chiriac? E corupt? Nu! A făcut ceva rău? Nu e bun pentru că nu îl vrea dl. Dragnea. Mi-a spus acest lucru. Eu mi-am demisia ca să las în loc o echipă. Am muncit 20 de ani pentru acest partid şi nu mi s-a spus un mulţumesc. Acum sunt un simplu membru, dar nu pot fi de acord cu ce se întâmplă. Viorel Chiriac a fost desemnat preşedinte interimar conform statului, fiindcă deţinea funcţia de preşedinte executiv. Stătea interimar două luni şi apoi se organizau alegeri şi era ales cine dorea majoritatea din partid. Nu să iei o decizie în acest fel”.

15.15 Scandalul de la PSD Brașov este în toi. La această oră ședința Comitetului Executiv se ține cu ușile încuiate, la Salonul Albastru de la Hotelul Aro. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a anunțat oficial că Mihai Mohaci a fost numit președinte interimar al PSD Brașov, iar Cătălin Leonte va fi susținut pentru postul de primar al Brașovului, în locul lui Răzvan Popa.

După cum era de așteptat, echipa fostului președinte, Constantin Niță, a venit cu declarații și argumente împotriva acestei decizii. El a cerut contestarea la Comitetul Executiv Național a hotărârilor luate de Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ştirea se actualizează în timp real

Distribuie dacă îți place!
 1. Si Dunca ce zice? Sau tace malc si apoi trece in tabara castigatorilor ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?? De data asta nu o sa ii mai mearga piticului, cariera lui politica e pe cale sa se termine! Apuca-te de munca baietas, lasa drogurile si ifosele!!

  Reply
 2. Frank Underwood 8 aprilie 2016, 6:45 PM

  Traiasca dinozaurul!
  Cat de mult poate sa tina cu dintii de un scaun… Daca eram in locul lui imi vedeam de averea dobandita din salariul de bugetar, de hotelurile constuite, de multiplele terenuri

  Reply
 3. Daca vine DNAul acolo se aduna vreo 3 000 de ani de pușcărie

  Reply
 4. Dar PSD Brasov si-a intrebat membrii pe cine prefera sa sustina la primarie? Nu de altceva, dar eu nu am fost intrebat niciodata

  Reply
 5. Florin Lemongras 8 aprilie 2016, 10:23 PM

  Un elefant se legăna
  Pe o pânză de păianjen,
  Și fiindcă ea
  Nu se rupea,
  A mai chemat un elefant

  Doi elefanți
  Se legănau
  Pe o pânză de păianjen,
  Dar de data aceasta s-a rupt si au disparut. Nu cred ca ii plange nimeni

  Reply
 6. Nita nu se lasa. Semn clar ca i s-au stricat smenurile.

  Reply
 7. Dar Nita asta ce vrea, sa-si numeasca el succesorul? Asta ce e vreo dinastie asa sau vrea sa papuseze pe mai departe. Bine ca i s-a inchis robinetul.

  Reply
 8. Cum s-ar zice, la Salonul Albastru al Aro Palace situatia e cam albastra! Domnul general Nita incearca sa-si conserve influenta in partid, printr-un om de paie, pentru perioada care va urma dupa saltarea sa de catre D.N.A.

  Reply
 9. Stiti bancul cu Dubai? Duba-i pregatita 😀

  Reply
  • Sunt voci care afirma ca acolo l-ar astepta subordonatul pe care il avea in biroul vecin (perete in perete), seful revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, fugit de o pedeapsa cu executare de 7 ani, actualmente transfug in Dubai.

   Reply
   • Am si uitat de bunul lui prieten Dorin Lazar Maior.
    Eu ma gandeam mai mult la fostul lui coleg si consilier….stiti voi la cine ma refer….cel care a luat 1.4 milioane de euro mita pentru negocierea unui contract pentru vânzarea de energie ieftină în valoare de peste 260 de milioane de euro.
    Tovarasul Nita a spus ca el nu discuta cu consilierii lui astfel de chestiuni, dar tare mult ma indoiesc ca se putea face acest lucru fara acordul ministrului

    Reply
  • In Dubai se spune ca ar fi si subordonatul sau, cel cu care avea biroul perete in perete, fostul sef al revolutionarilor Dorin Lazar Maior. Se spune ca, dupa ce a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, Maior ar fi fugit si ca ar trai acum ca transfug in Dubai. Maiorul isi asteapta Generalul, stiind ca ilegalitatile facute sunt in functie de grad, deci ca pe general il pasc pedepse mult mai aspre daca nu dispare la timp si intr-un loc din care sa nu poata fi extradat.

   Reply
 10. Pe Mohaci si Leonte nu-i impune Dragnea, domnule jurnalist (un penal si el se pare), ci conducerea centrala a partidului („e mai multi de unul”), in mod statutar, dar teribil de neplacut pentru mafiotul-sef de la Brasov. Cei adunati in jurul fostului nas local, Nita, nu se opun deciziei statutare din dragoste netarmurita fata de fostul lor sef, ci pentru ca acesta ii are la mana, putand sa-i santajeze cu mizeriile trecutului din partid, dar mai ales din afacerile in care a stiut sa-si atraga si sa-i compromita si astfel sa-i „lege de glie”, de glia afacerilor personale si mafiote ale generalului.

  Reply
 11. Viitorul il reprezinta Mohaci si Leonte, dragi gagaute de la P.S.D. Brasov. Cu cat o sa va aliniati mai greu noii directii, cu atat se vor debarasa mai usor de voi. Eu va doresc sa-i ramaneti credinciosi (slugi captive) lui Nita, favorizand astfel noii conduceri posibilitatea de a face atat de necesara curatenie in partid. Chiar daca P.S.D. nu va castiga alegerile locale, va iesi castigat din aceasta incercare si mult mai apt pentru a face fata unui viitor total diferit de ceea ce a fost pana acum. Va dati seama ca Razvan Popa nu poate face parte din vreo ecuatie de viitor a partidului. El nu poate fi decat iepurele scos la alergat pentru ca P.D.L.-istii lui Scripcaru din P.N.L. sa poata pastra controlul asupra orasului si judetului.

  Reply
 12. Daca tot mi-am amintit, va reamintesc si voua ca generalul Nita inseala statul roman impreuna cu sotia sa prin firma NIMPEX, care avea la un moment dat 3 519 225 292 Lei datorii la bugetul de stat, 683 045 140 lei datorii la bugetul asigurarilor sociale de stat. A preferat sa fure statul roman prin ascunderea profitulurilor de la firmele pe care le controleaza si prin indatorarea lor, dar isi tragea dividende de 1 151 388 157 Lei (RON).
  Omul de stanga-caviar isi batea joc de angajati, avand 76 188 743 lei datorii la bugetul asigurarilor pentru somaj si alte 267 905 164 lei datorii la bugetul asigurarilor de sanatate.
  Lansata in vara anului 1991, NIMPEX srl a facut afaceri de sute de miliarde de lei, dar profitul ei a fost mai mereu zero. Mare afacerist, mare om politic domnul tovaras general! N-a reusit sa controleze intreaga presa, asa se face ca o parte a ei a consemnat aceste apucaturi de familie.

  Reply
 13. Cei de la ANAF i-au emis şi un proces-verbal de sechestru, dar se intelege ca un Pateu nu are cum sa isi plateasca datoriile. Mai bine manananca pateuri cu caviar.
  Ca si fapt divers si sa ne amuzam de coeficientul de inteligenta in 2014 tovarasul Pateu declara ca firma Nimpex nu are nicio datorie catre stat

  Reply
 14. Stimati Razvan Popa, Constantin Nita & restul…va tot laudati ca Popa are 30% si Leonte are 12%. Unde sunt aceste sondaje independente pe care le tot invocati in discursurile voastre? Tare ma indoiesc ca exista si tot acest scandal este pur si simplu conceput de catre Constantin Nita intrucat simte ca pierde partidul de sub conducere si ii este frica de ceea ce o sa urmeaze.

  Reply
 15. Chiar avem nevoie de niste ospatari la noi in Somalia. Daca tot si-a dat demisia Constantin Nita il asteptam la noi sa profeseze ca noi am auzit ca a practicat aceasta meserie

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate