blog-logo

Luni se închide pasajul Fartec

Luni se închide pasajul Fartec
pasajul fartecPrimăria Brașov a anunțat că luni, 11 aprilie 2016, de la ora 9.00, se vor realiza lucrarile  de deviere a circulatiei pe Pasajul nou Fartec si de inchidere a pasajului vechi, in vederea executari lucrarilor de reparatii capitale.
Lucrarile de reparatii au inceput la sfarsitul anului si trebuie finalizate în 24 de luni. Lucrarile sunt finanţate de la bugetul local, contractul de lucrari fiind in valoare de 8.286.192,83 lei, inclusiv TVA, lucrările fiind efectuate de firma Sopmet SA Bucureşti (care este lider de contract) împreună cu SC Consal SRL din Braşov. 
„În urma unei expertize efectuate de o firmă specializată, una dintre grinzi este serios fisurată, betonul a început să cadă de pe armături, care sunt ruginite, apa se infiltrează în placa de beton, stâlpii de susţinere au fisuri verticale, iar reparaţiile ce se vor realiza vizează remedierea acestor deficienţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Nu în ultimul rând, infrastructura nu are dispozitive antiseismice, aşa cum ar fi necesar. Apa și substanțele chimice pe bază de cloruri, folosite iarna pentru deszăpezire au fost de fapt principalii inamici ai pasajului, acestea infiltrându-se în beton care s-a degradat atât la suprafaţa de acoperire a armăturilor cât şi în profunzime. Investiția este una multianuală, finanțată de la bugetul local, iar lucrările ar urma să dureze maximum doi ani. Practic, va fi nevoie de o refacere din temelie a pasajului, ținând cont că structura sa este degradată în întregime. Totodată, va fi nevoie și de realizarea unor elemente de protecție a pilonilor de lângă calea ferată, astfel încât aceștia să fie protejați în cazul în care ar fi izbiți de un tren deraiat.

Alte articole:   Brașovul, locul 3 național în privința mămicilor minore

Pasajul a fost construit în anul 1971 şi are o lungime de aproape 250 de metri şi o lăţime de peste 12 metri şi a mai fost în reparaţii capitale doar la începutul anilor 2000.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.