blog-logo

Repararea curţii Bisericii Negre este încă blocată

Repararea curţii Bisericii Negre este încă blocată

Biserica NeagraPrimăria Braşov nu poate amenaja curtea interioară de la Biserica Neagră, pentru că încă nu s-a ajuns la un acord în care municipalitatea să preia imobilul în administrare, pentru a putea investi.

Primarul George Scripcaru regretă că nu s-au putut obţine fonduri europene pentru acest obiectiv. Proiectul iniţial realitat de municipalitate viza tocmai păstrarea calităţii istorice a zonei. În principal, este prevăzută înlocuirea pavimentului existent cu unul nou, din pietriş fin şi piatră de nisip, şi reabilitarea unor elemente de pavaj şi rigole, propunerea fiind orientată spre structura conceptului din 1884.

Pavimentul nou urma să fie asemănător cu cel existent, păstrându-se astfel caracterul aparte al locului. De asemenea, era prevăzută amplasarea unor obiecte de mobilier urban şi reabilitarea iluminatului public, care se va încadra în acest ansamblu arhitectural.
În cadrul proiectului ar fi trebuit fi reamenajate şi căile de acces în corpurile de clădire ale Liceului Johannes Honterus, respectiv treptele din piatră naturală cu inscripţii despre istoricul fiecărui imobil, dar şi intrările în Biserica Neagră, respectiv covoarele din piatră naturală din dreptul fiecărei dintre cele 6 porţi ale bisericii: denumirea porţii şi câteva date despre istoria sa sunt scrise în câte una dintre lespezile de piatră.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   191 de apeluri la 112 în Predeal, pentru a anunța prezența urșilor, în 3 luni

Leave a Reply

Your email address will not be published.