blog-logo

Masha şi Grisha, urşii chinuiţi din Armenia, au aflat ce înseamnă libertatea

Masha şi Grisha, urşii chinuiţi din Armenia, au aflat ce înseamnă libertatea

Cei doi urşi au sosit săptămâna trecută în Rezervaţia de la Zărneşti. Ei au fost aduşi din Armenia după ce ani la rând au fost ţinuţi în două cuşti minuscule şi lăsaţi aproape să moară de foame. Pentru prima dată cei doi urşi au simţi gustul libertăţii.

asha şi Grisha sunt acum în carantină deoarece starea lor de sănătate nu este foarte bună. Cântăresc acum 100 de kilograme, cam jumătate decât ar fi normal. Primesc ajutorul  medicilor, iar Grisha a fost deja sterilizat. Cei doi urşi se simt deja ca acasă în Rezervaţia de la Zărneşti. Masha şi Grisha au păşit pentru prima dată pe iarbă, au făcut baie în piscină şi s-au privit în ochi. Masha este mai dominantă, iar Grisha este puţin speriat de ea, dar cu timpul se vor obişnui împreună. Grisha este mult mai jucăuş şi s-a aruncat în piscină imediat după ce a ajuns în rezervaţia. A încercat  să se urce şi în copac, dar cum nu mai făcuse acest lucru până acum, nu a reuşit. Cu siguranţă va mai încerca.

Alte articole:   Se închide o rampă de deşeuri din Braşov

Urşii Masha şi Misha au fost ţinuţi captivi în condiţii mizere la o grădină zoologică privată din oraşul Gyumri (Armenia). După ce jurnaliştii de la Daily Mail au prezentat, în luna ianuarie, condiţiile mizere în care erau ţinuţi, mai multe asociaţii s-au unit şi au reuşit să obţină acordul guvernului armean pentru ca urşii să ajungă în Rezervaţia de la Zărneşti. Brigitte Bardot Foundation şi-a oferit sprijinul pentru întreţinerea urşilor până la mutarea lor în România şi pentru cheltuielile pe care le implică transportul Mashei şi al lui Misha, până la rezervaţie.

Rezervaţia de urşi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est şi se întinde pe 69 de hectare. Aici sunt acum 85 de urşi, care au trăit în captivitate şi au fost salvaţi de Asociaţia Milioane de Prieteni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.