blog-logo

Localitățile cu peste 15.000 de locuitori trebuie să construiască creșe

Localitățile cu peste 15.000 de locuitori trebuie să construiască creșe
maria greceaPropunerea legislativa prin care autoritățile locale vor fi obligate sa înființeze creșe în localitățile cu peste 15.000 de locuitori a obținut aviz favorabil din partea Comisiei pentru învățământ, știința, tineret și sport dar si din partea Comisiei de sanatate. 
„Sunt coinițiator al acestui proiect și voi susține astfel de demersuri menite să sprijine familia și educația. 
În Romania, avem peste 650.000 de copii cu vârste de până în 3 ani, dar doar 15.000 de locuri în creșele de stat. În municipiul Codlea, deși populația depășește 20.000 de locuitori, nu avem nicio creșă.Oferta privată de servicii în acest domeniu este limitată și de foarte multe ori nesigură. Să nu uităm cazul recent dintr-o grădinița privată, în care copiii erau agresați!”, spune deputatul PNL Maria Grecea.
O astfel de inițiativă vine în sprijinul mamelor care vor sa se întoarcă la locurile de muncă sau vor sa-si continue studiile si sa se dezvolte profesional. 
Sper ca această propunere sa aibă un parcurs legislativ favorabil și să fie adoptată în cel mai scurt timp posibil, pentru a se putea garanta părinților accesul la astfel de servicii, în bune condiții. 
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   De ce apare termenul ”gen” în loc de ”sex” pe noile buletine electronice. Explicațiile MAI

Leave a Reply

Your email address will not be published.