Gonțea, trimis în judecată de DNA pentru subvenții luate cu acte false

Gonțea, trimis în judecată de DNA pentru subvenții luate cu acte false

justitieProcurorii DNA Braşov spun că s-au folosit acte false trei ani la rând pentru a obţine subvenţii de la Ministerul Agriculturii, moiv pentru care au solicitat, iar instanţa a decis să pună sechestru pe bunuri. Instituţia publică s-a constituit parte civilă în proces.

Marcel Isaia Gonţea a fost trimis în judecată pentru  folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor bărbatul a folosit intenţionat acte false pentru a obţine ilegal sute de mii de lei.

„În perioada 2011 – 2013, inculpatul Gonţea Isaia Marcel, în mai multe rânduri, a completat, semnat şi depus mai multe documente false, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Braşov, în vederea acordării sprijinului financiar pe anii 2011, 2012 şi 2013, pentru suprafaţa de păşune de 74,35 ha închiriată de la Consiliul Local al mun. Săcele, jud. Braşov, în scopul de a obţine, în mod injust, suma totală de 374.762,62 lei în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă.  În cauză, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 641.953,66 lei reprezentând sprijin financiar acordat necuvenit inculpatului Gonţea Isaia Marcel, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate de la data fiecărei plăţi şi până la data recuperării integrale a debitului principal“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile lui Marcel Isaia Gonţea. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Prins de polițiști la volan cu un permis auto falsificat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate