Primăria Brașov declanșează a doua sesiune de finanțare pentru proiecte culturale

Primăria Brașov declanșează a doua sesiune de finanțare pentru proiecte culturale

ciprian bucurÎn urma procesului de evaluare din prima sesiune de depunere spre finanțare a proiectelor culturale, reprezentanții Primăriei au depunctat o serie de aspecte. Pentru cea de a doua sesiunea, conducerea municipalității vine cu noi precizări.

„Au existat proiecte care au  solicitat  finanţare pentru activităţi care se desfăşoară în alte localităţi, cu toate că Ghidul menţionează clar că «Nu se finanţează proiecte culturale care prevăd pregătirea unor evenimente/acţiuni culturale care se desfăşoară în afara perioadei de implementare a proiectului şi/sau în alte localităţi». De asemenea, au existat proiecte care, la întocmirea bugetului, nu au prezentat ofertele care au stat la baza întocmirii bugetului, bugetul nu a fost prezentat detaliat, nu au fost incluse toate componentele individuale cu specificare clară a unităţii de măsură şi a numărului unităţilor și nu au fost respectate procentele specificate pentru anumite tipuri de cheltuieli. De exemplu, au existat proiecte pentru care remuneraţiile şi onorariile din bugetul proiectului au depăşit 70% din valoarea totală. Au existat proiecte în care remuneraţiile pentru echipa de implementare au depăşit 70% din valoarea totală. A existat un proiect care a solicitat valoarea maximă acordată – 100.000 lei – pentru acoperirea numai a cheltuielilor de cazare sau unde s-a cerut acoperirea cheltuielilor de închiriere spaţii sau echipamente pentru bunuri proprii”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur.

 

De asemenea, probleme au fost și la proiecte în care existau activităţi nebugetate sau sume în buget pentru activităţi sau materiale care nu se regăsesc ulterior în aplicarea acestora ori multe dintre solicitări s-au făcut pentru idei care urmau să se dezvolte după obţinerea finanţării. Bucur a precizat că Primăria Braşov doreşte să finanţeze proiecte mature, izvorâte dintr-o nevoie reală, identificată de solicitant şi cu un grad de adresabilitate crescut.

Alte articole:   Arhivarea electronică garantează securitatea documentelor

Contribuţia totală din bugetul municipiului Brasov pentru cofinanţarea proiectelor este 1.000.000 de lei, din care 614.976 lei au fost alocaţi în prima etapă. Pentru suma de 385,024 lei rămasă in bugetul local pentru finanţarea proiectelor culturale, municipiul Brasov va iniţia o nouă etapă de selecţie în perioada următoare.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap