blog-logo

În atenția Poliției Locale – rampa ilegală de gunoi la cimitir!

În atenția Poliției Locale – rampa ilegală de gunoi la cimitir!

gunoi cimitir schei

Poliția Locală pare decisă să facă treabă în materie de mizeria pe care o fac unii. Printre cei care fac mizeria în Brașov sunt și cei care caută materiale reciclabile la ghenele de gunoi.

Este vorba despre așa-zișii hoți de deșeuri reciclabile. Și nu numai: aceștia fură și capacele de canal, dar îi lasă cu buza umflată pe cei de la salubritate care se laudă că fac colectarea selectivă a gunoaielor.

Adică brașovenii aruncă în containerele speciale amplasate în cartiere separat, materialele plastice, hartia și metalele, iar când vine gunoiera acestea sunt aruncate de-a valma.

Cert este că Poliția Locală a prins în flagrant un barbat care, în căruță, transporta trei metri cubi de astfel de recipiente de plastic depozitate pe platformele de gunoi din apropierea Ocolitoarei mici.

„Cel surprins cu peturile asupra lui a fost condus și predat lucrătorilor Secției 5 Poliție Brașov, care continuă cercetarile privind săvârșirea infracțiunii de furt în dauna avutului privat. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar bunurile au fost predate operatorului de salubritate, în baza unor documente operative. Cu aceasta ocazie, a mai fost ridicată de pe domeniul public din zona menționată, o cantitate de doi metri cubie de materiale din plastic, abandonate de oamenii care umblă prin containere”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Din 1 ianuarie și până în 30 martie au fost aplicate 111 sancțiuni (pentru încălcarea HCL 627/2007) în valoare totală de 40.550 de lei.

Alte articole:   Peste 30 de brașoveni au fost amendați, în ultimele două săptămâni, pentru că au băut pe domeniul public

Ce facem la cimitir?

Un brașovean ne-a trimis poza de mai sus, cu gunoaiele din cimitirul Sf. Treime din Şchei. „Locul este spre fosta pârtie de schi. Grădina lui Timan îi zice. Văd ca nimeni nu zice nimic. Deşi e un container de gunoi acolo, gunoaiele sunt aruncate parcă în bătaie de joc”, ne scrie cititorul.

Păi dacă Primăria, Poliţia Locală, Garda de Mediu etc. nu au nicio reacţie, poate vorbim cu „hoţii de gunoaie”. Măcar aşa se rezolvă cu ecologizarea zonei, măcar în materie de materiale reciclabile…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.