Medicii de familie din Brașov nu eliberează rețete în 1 și 4 aprilie!

Medicii de familie din Brașov nu eliberează rețete în 1 și 4 aprilie!

medic de familieEvoluția sistemului de sănătate în ultimii ani a adus tot mai multe obstacole în funcționarea asistenței medicale primare. Au de suferit atât pacienții cât și medicii! Birocrație, limitări în exercitarea profesiei conform curiculei de pregătire, proasta funcționare a cardului de sănătate. Toate acestea au îngrădit accesul la servicii al pacienților aducând încărcarea serviciilor de urgență, se arată într-un comunicat al Asociației Medicilor de Familie din Brașov (AMFBV).

Medicii de familie spun că își doresc un sistem de sănătate clădit pe încredere și colaborare și nu pe amenzi și sancțiuni abuzive aplicate medicilor. Medicii  nu doresc nimic altceva decât să-și sprijine pacienții. Pentru o bună funcționare a sistemului de sănătate este nevoie de o finanțare corespunzătoare la toate nivelurile acestuia, iar medicina de familie să ocupe locul corespunzător, așa cum este  la nivel european.

„Protestele continuă. In datele de 1 si 4 aprilie nu vom elibera documente in regim de compensare si gratuitate! Este necesara aceasta acțiune pentru a arăta cât suntem de nemulțumiți cu toții, atât pacienții, cât si personalul medical. Contractul cadru a fost prorogat pentru încă 3 luni. Este un semnal că decidenții iau act de nemulțumiri, dar nu este de ajuns”, se arată în comunicatul semnat de președintele Asociației, dr. Andrea Elena Neculau.

Medicii de familie își doresc ca organizațiile lor profesionale să poată negocia cadrul de reglementare al profesiei lor, lucru care în prezent nu este posibil. Prin acțiunile lor doresc să atragă atenția Ministerului Sănătății că „este momentul să inițieze politici de dezvoltare  coerente pentru asistența medicală primară, ancorate în realitate și la standarde de calitate europene”.

Alte articole:   Fundaţia Kronospan a lansat concursul de proiecte pentru comunitate „Găsește-ți locul în oraș!”

Asociația Profesională a Medicilor de Familie Brașov 2008, afiliată la Societatea Națională de Medicina Familiei a început acțiunile în urmă cu 2 săptămâni, când a susținut protestele colegilor din spitale și a organizat un marș de protest în București alături de colegii din toată țara.

 

 

Loading...
  1. De ce nu reactionati asa si atunci cand producatorii sau lanturile de farmacii va ofera excursii si/sau alte beneficii?!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap