blog-logo

Bastionul Ţesătorilor are nevoie de intervenții de urgență

Bastionul Ţesătorilor are nevoie de intervenții de urgență

bastionul tesatorilorBiserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov a decis să asigure reparațiile de urgență la imobilul Bastionului Țesătorilor și a înaintat o propunere Consiliului Județean Brașov în acest sens.

„Intervenția va presupune lucrări care au ca obiectiv oprirea degradării monumentului și constau în completarea cu țigle, acolo unde acoperișul prezintă degradări, și lucrări de tinichigerie pentru devierea apelor din zona clădirii. Biserica evanghelică dorește ca prin aceste lucrări integritatea clădirii să fie asigurată până la următoarele lucrări de intervenție”, a precizat reprezentantul Bisericii Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov, Frank-Thomas Ziegler.

Bastionul face obiectivul unei proceduri administrative de retrocedare inițiată de Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov. În această situație biserica evanghelică, deși nu are obligație de proprietar, dorește să contribuie la salvarea monumentului de categoria A.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Destinaţia Anului 2023: Brașovul, Ţara Făgăraşului, Castelul Bran și Dino Parc, în competiție
 1. Daca tot se ia Brasovul pe bucatele,nu se gaseste un mostenitor al al vechiului Brasov sa-l ia pe tot”?Sa-i faca ziduri si porti si sa ne intoarcem iar in sec.XVII.!
  Altfel nu mai terminam RETROCEDARILE nici in sec.XXII!

  Reply
  • Exact mentalitatea ta trebuie starpita ca sa putem evolua ca tara, ca popor si ca oras. Monumentele si cladirile alea au fost construite cu mult sange si sudoare pe durata a multe generatii de niste oameni, oameni de a caror calitate nu putem spera azi in Brasov. Ce e in neregula cu faptul ca descendentii proprietarilor de drept isi recupereaza ce a fost mereu al lor?

   Reply
   • Exact cu o gandire ca a ta a disparut jumate de Romanie. Tu crezi ca pe „mostenitorii” astia ii intereseaza prea mult de istorie? Numai bani au in cap. Crezi ca stramosii „mostenitorilor” au pus osu la treaba? Crezi ca acei stramosi au platit oamenii care au muncit cu adevarat prea bine? Ai dreptate ca nu mai putem spera la brasoveni de calitate cand avem specimene de astea ca si tine,din pacate is din ce in ce mai multi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate