blog-logo

Mai puţine paturi la Maternitate și Spitalul de Pediatrie

Mai puţine paturi la Maternitate și Spitalul de Pediatrie

maternitateConsiliul Judeţean Braşov a decis astăzi modificarea structurii organizatorice a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Ioan Aurel Sbârcea” prin închiderea temporară a unor saloane cu 64 de paturi dintr-un total de 275 de paturi.

Acestă măsură a fost luată ca urmare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a vechii clădiri. Defalcat pe secţii, este vorba despre 11 paturi de pe secţia Obstetrică-Ginecologie I, 12 paturi de pe secţia OG II, 12 paturi din OG IV, 10 paturi din OG V, 2 paturi din Neonatologie I, 7 paturi din Neonatologie II, 10 paturi din ATI.

Lucărrile de modernizare şi cosnolidare a vechiului corp de la Maternitate este finanțat de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, a fost licitat și adjudecat prima dată în 2010. După trei ani s-a reziliat contractul, pe motiv că suma era prea mică, iar procedurile au fost reluate în 2015. Constructorul, o firmă din Botoșani, a câștigat licitația la valoarea de 16.820.000 lei, iar termenul de finalizare este 8 august 2016, cu un maxim de prelungire până în octombrie 2016.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Consiliul Concurenței. Măsuri de punere în aplicare a Regulamentului privind promovarea echității și a transparenței pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online

Clădirea veche a Maternității n-a mai fost niciodată consolidată. Ea este formată din trei corpuri (A, B și C), totalizând 70 de saloane, la care se adaugă spațiile administrative și parterul, cu secția de radiologie. Până în prezent s-a lucrat la decopertarea interioară a corpurilor A și B și la consolidarea corpului C.

La finalul lucrărilor, Maternitatea Brașov va fi în totalitate la standarde europene, cu sisteme de încălzire, iluminare și ventilație moderne, cu saloane rooming-in – mame și bebeluși, cu săli de nașteri și de operație dotate la cel mai înalt nivel.

Amintim că vechea clădire a Maternității a fost cumpărată de Consiliul Județean de la Biserica Evanghelică, plata făcându-se eșalonat, pe o perioadă de nouă ani, cu o rată anuală de 380.000 de euro.

Alte articole:   Un șofer fără permis de conducere a prezentat polițiștilor un document fals

De asemenea, și Spitalul de Copii funcționează cu 10 paturi mai puţin, din cauza unor lucrări de renovare-igienizare. Renunţarea la cele 10 paturi este tot temporară, până în luna mai.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate