blog-logo

Consiliul Județean calamitează Brașovul! A aprobat o alunecare de teren!

Consiliul Județean calamitează Brașovul! A aprobat o alunecare de teren!

Consilierii județeni au aprobat astăzi, cu unanimitate de voturi, în baza unui referat de specialitate minuțios realizat, să producă calamități la nivelul județului.

Mai precis, edilii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru „alunecarea de teren pe DJ 105, kilometrul 9+400”.

DJ 105 este situat în Vestul judeţului şi face legătura între Volia – Cincşor – Cincu – Merghindeal – Dealu Frumos şi de aici la Agnita (Sibiu).

CLICK pe poză pentru a se mări!

CLICK pe poză pentru a se mări!

Funcţionarii Consiliului Judeţean spun că între Cincşor şi Cincu „este necesară consolidarea drumului pe o porţiune de 150 de metri liniari datorită (corect „din cauza” – n.r.) unei alunecări de teren”. Mai aflăm că zona este consolidată cu piloni forați, însă pe zona centrală lucrările au fost afectate de alunecările de teren. Mai mult, „caracteristicile geologice ale terenului sunt defavorabile datorită (corect tot „din cauza” – n.r.) excesului de umiditate.

Alte articole:   INS: Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România. Brașovul rămâne în top

Trecând peste glumițele de mai sus, vestea bună este aceea că, totuși, consilierii județeni nu vor să aducă Potopul, ci să repare drumul…

Distribuie dacă îți place!
  1. Cam rautacios autorul acestui articol. Datorate este cam sinonim cu cauzate, deci datorita este cam sinonim cu din cauza. N-ar fi rau sa nu mai fim asa rautaciosi si sa ne axam pe esenta nu pe nimicurile astea.

    Reply
  2. Dl. Dragos, mai studiati putin limba romana. „Datorate”/”datorita” nu este nicidecum sinonim cu „Cauzate”/”din cauza”. Un fapt benefic nu se intampla „din cauza” cuiva/ceva la fel cum un lucru rau nu se intampla „datorita” cuiva/ceva; daca intelegeti la ce ma refer…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate