blog-logo

Tiberiu Chirilaş: Strategie nouă pentru Vama Buzăului

Tiberiu Chirilaş: Strategie nouă pentru Vama Buzăului

tiberiu chirilasTiberiu Chirilaş, primarul din Vama Buzăului, a anunțat că este în curs de elaborare a strategiei de dezvoltare a comunei, in parteneriat cu un consultant olandez.

„Vrem ca orice oportunitate sa fie tratata corespunzator si investitorii sa fie atrasi punctual, in domeniile in care ne putem dezvolta. Strategiile localitatilor  ar trebui centralizate in viitor de catre Consiliului Judeţean Braşov într-o strategie judeteana. Nu de putine ori ne-am trezit ca lucrurile  au mers invers, de sus in jos, se finantau proiecte care nu erau neaparat oportune sau prioritare pentru localitati. Aici as da exemple precum sali de sport  in comune in care tinerii erau putini, sau parcuri in localitati in care mai necesare erau sistemele de canalizare, de alimentare cu apa, constructia de scoli. Mai sunt si primari care cred ca ajunge parerea lor cand se fac investitii si nu e nevoie de strategii care sa fie aprobate de catre Consiliul Local. Acestia sunt multumiti daca la inceput de an completeaza acel cap de tabel pe care il primesc de la judet, unde trebuie sa precizeze unde vor bani, la camin  cultural, la parcuri etc. Daca va duceti, de altfel, in Consiliul Judetean si veti intreba care cred oamenii de acolo ca sunt prioritatile vreunei comune, oricare, nu cred ca vor sti ce sa raspunda”, spune Chirilaş.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Această propunere va fi preluata de catre candidatii PSD la Consiliul Judetean, iar strategia judetului va fi una centralizata a celor din localitati.

„Vechea strategie a Vamii Buzaului s-a inchis la nivelul anului 2015, acum elaboram una noua, care va fi gata in aceasta vara. Una dintre principalele ocupatii ale vamasenilor este cresterea animalelor, cu siguranta o oportunitate e valorificarea produselor lactate intr-un mod cat mai avantajos pentru locuitori. Trebuie puse in valoare, de asemenea, obiectivele turistice, trebuie identificate obiective cu incarcatura istorica ce ar putea fi incluse in circuite de vizitare, iata doar doua exemple de ce ar putea sa se regaseasca in viitoarea strategie”, mai spune Chirilaş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.