blog-logo

50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea Sâmbăta

50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea Sâmbăta

1 Cruce  Arsenie BocaVicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, a anunţat marţi că s-au alocat 50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea brâncovenească de la Sâmbăta.

De asemenea, au fost prevăzuţi 20.000 de lei şi pentru refacerea pciturii exterioare şi interioare de la Biserica Sf. Nicolae din Şcheii Braşovului.

Consiliul Judeţean va aloca pentru bisericile din judeţul Braşov un milion de lei, în urma consultărilor cu reprezentanţii cultelor, mitropolitul Ardealului, dr. Laurenţiu Streza solicitând alocarea de fonuri la acele biserici sărace, care au ne voie de fonduri pentru lucrări de reparaţii.

Până la data limită de 5 martie 2016 au fost depuse din partea cultelor 102 cereri de finanțare pentru bisericile din județ.

Alte articole:   Jandarmii din Brașov au dat, în luna noiembrie, peste 200 de sancțiuni

„Menţionăm că au fost înregistrate cereri de la biserici aparţinând tuturor cultelor religioase recunoscute în România, prin care se solicită sprijin financiar pentru executarea unor lucrări de reparaţii și amenajări sau continuarea lucrărilor de construire (reparații acoperiș, finisaje interioare și exterioare, amenajare cimitir, izolări termice, reparații la orgile bisericești, restaurarea picturii interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei, instalațiilor electrice și termice, refacere pardoseală, reparații la împrejmuiri, restaurare clopot, confecționare mobilier bisericesc etc).”, a precizat Gabor.

Vor primi fonduri 85 de parohii ortodoxe – 880.000 de lei, 16 parohii catolice – 110.000 de lei și una geco – catolică – 10.000 de lei.

Alte articole:   Mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen, în fața sediului Consiliului UE, organizată de PES activists România

 

Distribuie dacă îți place!
  1. Ori Adrian Gabor e cu pluta, ori cine a scris e cu pluta! Chilia lui Boca e intr-o GROATĂ… ce sa refaci la ea?!

    Reply
  2. Deci spitalele din subordinea CJ mai au putin si cad peste pacienti si retardatii astia aloca bani pentru refacerea chiliei, care banuiesc ca apartine de biserica ortodoxa… Cum vine asta?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate