blog-logo

Mihai Costel: Revenim asupra solicitării demisiei dnei. viceprimar Durbacă

Mihai Costel: Revenim asupra solicitării demisiei dnei. viceprimar Durbacă

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Brașov, Costel Mihai, a revenit cu criticile asupra strategiei de construire a locuințelor sociale în municipiul Brașov, anunţată de viceprimarul Adina Durbacă.

„Este o criză de locuinţe sociale. Consiliul Local a aprobat, anul trecut, alocarea de locuinţe pentru  157 de beneficiari, în contextul în care sunt peste 2.400 de cereri înregistrate la RIAL Brașov. Din păcate, strategia Primăriei este, în continuare, păguboasă”, spune președintele PMP Brașov, Mihai Costel.

Inițial, reamintește acesta, Primăria Brașov intenționa să cheltuie 1,9 milioane de euro la căminul persoanelor fără adăpost, unde se realizau aproximativ 20 de locuințe sociale, prin reamenajarea căminului persoanelor fără adăpost, iar căminul să fie relocat în zona liceului Astra.

„La vremea respectivă am semnalat faptul că, dacă avem un buget de 1,9 milioane de euro, cheltuim 100.000 de euro pentru o locuință socială!!! Mai mult, am cerut demisia dnei. viceprimar și mă bucur că lucrurile nu au rămas fără ecou. S-a ajusn la recalcularea acestui proiecet. Săptămâna trecută, dna. vieprimar a revenit cu același proiect, dar cu alt buget, aproximativ 900.000 de euro, cu 24 de locuințe sociale, unde se vor investi 120.000 de euro, iar pentru căminul persoanelor fără adăpost, respectiv la corpul B al Liceului Astra, se vor mai cheltui încă 663.000 de euro. Vorbim despre același proiect, dar cu cheltuieli la jumătate. Dar, chiar şi aşa, tot reprezintă un cost mare pentru amenajarea locuințelor sociale. Chiar dacă s-a înjumătățit bugetul propus, tot este un buget supradimensionat, de aceea vrem o strategie viabilă a construcţiei de locuințe sociale. În plus, pentru că s-a dovedit că dna. Durbacă a încercat să irosească nejustificat banul public, revenim asupra solicitării privind demisia din funcție, competenețele domniei sale fiind «demonstrate»”, a declarat liderul PMP Braşov.

La rândul lui, secretarul general al PMP Braşov, fostul viceprimar Ladislau Hathazi, a precizat că PMP va propune Primăriei și Consiliului Local înființarea unui număr de locuințe de intervenție, „pentru a fi folosite în caz de calamitate sau de accident, mai ales că este obligatoriu prin lege, altfel riscăm să-i ducem pe oameni prin săli de sport, Doamne ferește, în caz de calamitate sau vreun accident, explozie etc. Acum sunt bani, mai ales că anul trecut Primăria nu a cheltuit la investiții 20 de milioane de euro”

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

alexandru neacsuTot cu această ocazie, Mihai Costel a prezentat unul dintre candidații la Consiliul Local Brașov, avocatul  Alexandru Neacșu, președintele organizației municipale a PMP.

„Am experiența necesară ca să activez în Comisia Juridică. Ca activitate, până în prezent, vreau să vă amintesc de speța colectivă de la Comăna, unde peste 100 de persoane au fost înșelate, unde noi, PMP, le-am oferit consultanță juridică pro bono. Deja sunt peste 50 de contestații la executare. O altă speță a fost cea cu AJOFM, unde s-a aplicat și interpretat greșit legea. Vreau să anunț pe această cale că oferim consultanță juridică gratuită persoanelor interesate în fiecare zi de miercuri, ora 16.00. Invităm și acțiunile de proprietari, pentru că periodic apar probleme juridice și să fie informați de aceste posibilități”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.