Strămoșul mamutului descoperit la Racoș, expus în Dino Parc la Râșnov

Strămoșul mamutului descoperit la Racoș, expus în Dino Parc la Râșnov

schelet mamut RacosAdrian Apostu, managerul de proiect al Dino Parc Râşnov, a anunțat că mastodontul descoperit la Racoș va fi expus la Râşnov.

„Este o piesă ştiinţifică de o valoare extraordinară. Acum, scheletul este văzut anual de 300 de persoane, iar la Dino Parc va fi văzut de 300.000 de oameni”, a precizat Apostu, citat de Bună Ziua Brașov.

Scheletul mastodontului va fi expus de la 1 iunie, și va sta la Râşnov pentru o perioadă limitată, de cel puţin un an. Ulterior, exponatul se va întoarce la Baraolt, specialiştii de aici urmând fie susţinuţi de parcul de la Râşnov în activitatea de documentare şi extindere a cercetărilor.

Mastodontul a fost descoperit întâmplător în timpul unor lucrări de excavare la mina de la Racoşul de Sus în anul 2008, iar specialiştii spun că aparţine speciei Anancus Arvernensis, care a trăit în urmă cu trei milioane de ani. Exemplarul este foarte valoros şi pentru că s-a păstrat aproape în totalitate intact, prin urmare va putea furniza oamenilor de ştiinţă informaţii interesante despre epoca în care a trăit.

”Este un exemplar unic în lume, deoarece este cel mai complet din această specie. Aproape 85% din schelet se află în posesia noastră”, a declarat directorul Muzeului Depresiunii Baraolt, Demeter Laszlo, care are în custodie scheletul care are aproximativ 7 metri lungime şi 3,5 metri înălţime.

De altfel, mastodontul a trezit deja interesul specialiştilor străini, printre aceştia numărându-se paleontologul olandez, Dick Mol care a venit până acum de două ori la Baraolt pentru a-l studia.

Alte articole:   Unii angajați ar putea beneficia de o zi liberă suplimentară

Conducerea muzeului e convinsă că după ce va fi ridicat ”în picioare” mastodontul va atrage şi mai mulţi turişti în judeţul Covasna.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Si hasta o fost pudelu de curte a lui De ce bai? 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.