blog-logo

Urșii din Armenia aterizează mâine în România și vor fi aduși la Zărnești

Urșii din Armenia aterizează mâine în România și vor fi aduși la Zărnești

Foto: Adevarul

Rezervația de urși Libearty din Zărnești se pregătește să primească, mâine, cei doi urși din Armenia, care erau să moară după ce au fost abandonați de proprietar.

Masha şi Misha vor fi transferati, cu avionul la Bucureşti, iar de acolo vor fi transportaţi la Sanctuarul Libearty, de la Zărneşti. Cei doi urși erau închiți în condiții în condiții mizere la o grădină zoologică privată din orașul Gyumri (Armenia). Situaţia lor a fost făcută publică de cotidianul britanic Daily Mail, iar Brigitte Bardot Foundation și-a oferit sprijinul pentru întreținerea urșilor până la mutarea lor în România, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei „Milioane de Prieteni“.

„Urşii noştri îi vor primi ca pe semenii lor şi le vor face un loc în pădurea ursuleţilor. Chiar dacă vin din altă ţară, Masha şi Misha sunt doar urşi care merită să traiască în libertate. Ne bucurăm că România este ţara care a putut să le ofere a doua şansă urşilor din ţara prietenă Armenia şi le mulţumim autorităţilor române pentru acordul de a-i primi la Libearty pe Masha şi pe Misha“, a spus Cristina Lapis, directorul Asociaţiei Milioane de Prieteni.

LiBearty este o rezervație de urși bruni ce are la dispoziţie 69 de hectare de pădure de stejar. Peste 80 de urși au fost salvați în primii 10 ani de existență a sanctuarului. Cu toții au trăit o viață plină de abuzuri, în cuști și cu ciment sub tălpi, în loc de pământ și iarbă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.