blog-logo

Coste: Ministrul Sănătății o dă cotită cu construirea unui nou spital al Brașovului

Coste: Ministrul Sănătății o dă cotită cu construirea unui nou spital al Brașovului

marius costeSenatorul PSD Marius Coste a anunțat astăzi, într-o cofneirnță de presă, că la întâlnirea cu ministrul Sănătății, Patriciu – Achimaș Cadariu, a ridicat problema construirii unui nou spital regional la Brașov, esențial pentru comunitatea noastră.

Din păcate, reprezentantul guvernului tehnocrat nu a dat niciun răspuns concret: interesante ar fi fost criteriile pe baza cărora s-a stabilit județele unde vor fi construite astfel de spitale, de ce Brașovul nu a fost prins la finanțarea europeană în defavoarea Craiovei, de exemplu sau care este, măcar, strategia Guvernului la acest capitol.

„De asemenea, am întrebat în plenul întâlnirii dacă dl. ministru are în vedere sau există în programul dânsului redeschiderea spitalelor închise în 2011, în special al celui din Săcele, ce ne interesează pe noi în județul Brașov. Răspunsul a fost edificator: ministerul are o deschidere maximă față de toate localitățile locale și așteaptă propuneri de redeschidere. Acesta a precizat că redeschiderea se poate face în baza unei Hotărâri a Consiliului Local. Chiar dacă a fost dată, trebuie reanalizate comdițiile redeschiderii spitalului, cel puțin din punct de vedere al finanțării”, a precizat Coste.

La rândul său, senatorul Viorel Chiriac a precizat că sunt probleme de finanțare, pentru că administrația locală nu a vrut să aloce banii necesari redeschiderii spitalului.

„Sunt cheltuieli de lunare de peste 200.000 de lei numai utilităţile, iar constructorii care au fost să facă o verificare a instalaţiilor şi a clădirii spun că trebuie alocate 400-600.000 de lei, bani care nu au fost luaţi niciodată în calcul pentru redeschidere. Ca să nu mai vorbim de reautorizare. Treaba nu este chiar atât de simplă”, a declarat Chiriac.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   26.09.2020 - 1552 de noi cazuri de infecție cu coronavirus. 53 la Brașov
 1. Adica nu mai achiesează la minciuni politice nici un om responsabil .

  Reply
  • Grigorescu Dan 19 martie 2016, 3:36 AM

   Gigi,
   Știi ceva? Ia nu mai fă pe Oracolul din Delphi și precizează care sunt minciunile politice și cine sunt oamenii responsabili la care faci referire în acest caz! Ca să putem discuta pe argumente, nu pe vorbe aruncate în vânt! Dar nu te forța, numai dacă poți…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate