Cauțiune de 5 milioane de euro de euro pentru Ioan Neculaie!

Cauțiune de 5 milioane de euro de euro pentru Ioan Neculaie!
Foto: DIGI24 Brașov

Foto: DIGI24 Brașov

Patronul FC Brașov, Ioane Neculaie iese la noapte din arestul Poliției, sub control judiciar. Condiția pusă de instanță, însă, este o cauțiune de cinci milioane de euro!

Cauțiunea este materializată prin acțiunile pe care le are Neculaie la hotelul Piatra Mare. Omul de afaceri brașovean are interdicția de a părăsi județul și să ia legătura cu persoane implicate în dosarul instrumentat de procurorii de pe lângă Tribunalul Brașov.

Practic, s-a făcut un contract notarial prin care Ioan Neculaie pierde dreptul asupra acțiunilor în favoarea statului român dacă încalcă condițiile stabilite de instanță pe perioada controlului judiciar.

„Începând din 19 martie 2016, Ioan Neculaie se află sub control judiciar pe cauțiune de 22.300.000 de lei. Am constituit o ipotecă mobiliară pe un pachet de acțiuni pentru această cauțiune. Ministerul Public a considerat că nu se mai impune prelungirea arestului preventiv și a înlocuit măsura cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat avocatul omului de afaceri, Vladimir Ciolacu.

În cazul în care Neculaie, care are dublă cetățenie, română și americană, dispare, statul preia controlul acțiunilor și recuperează paguba pe care aceasta a produs-o la bugetul statului.

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-mai 2015, în calitate de acționar majoritar la S.C ICIM.S.A Brașov și S.C Fotbal Club Brașov S.A, s-a asociat cu inculpatul Păunescu Stelian Florin (director economic în cadrul grupurilor de firme PRESCON S.A și ROMAN S.A și președinte al Consiliului de Administrație al S.C ICIM S.A Brașov și SC Fotbal Club S.A Brașov) și suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie Ioan) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club S.A Brașov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de 6.969.266,88 lei, prin înregistrarea în contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brașov a unei operațiuni nereale, respectiv a achiziției la data de 24.01.2014 de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiții de la S.C ICIM S.A Brașov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Brașov”, se arată în comunicatul de presă.

Valoarea pretinsei investiții atestată de înscrisurile înregistrate în contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brașov a fost stabilită la suma de 36.007.878, 88de lei (din care 6.969.266,88 de lei TVA), deși în realitate S.C Fotbal Club S.A Brașov nu a dobândit niciun drept concret și niciun bun în urma respectivei tranzacții, această tranzacție neavând valoare economică. În urma înregistrării acestor înscrisuri în evidențele S.C Fotbal Club S.A Brașov, această societate a compensat până în luna februarie 2015 suma de 6.969.266,88 lei, reprezentând TVA deductibil aferent pretinsei investiții rezultată din documente ce atestă operațiuni nereale, mai arată procurorii.

Alte articole:   Incendiu la un apartament pe Codrii Cosminului

De asemenea, în calitate de acționar majoritar, administrator de fapt al S.C Fotbal Club S.A Brașov și singura persoană cu drept de semnătură în această firmă, la data de 27.12.2010, inculpatul Ioan Neculaie a retras fără justificare legală din contul de casă al acestei societăți, suma de 9.830.000 de lei, iar la data de 30.12.2011 suma de 3.900.000 de lei, iar pentru a da aparență de legalitate acestor retrageri a înregistrat în evidențele societății antecontractul de vânzare-cumpărare nr.1648 din 18.05.2012 încheiat între Ioan Neculaie și S.C Fotbal Club Brașov S.A prin care primul s-a obligat în schimbul sumei de 4.156.400 euro să transfere proprietatea asupra a două terenuri din extravilanul comunei Sânpetru, județul Brașov, pe care acesta le achiziționase în data de 20.09.2011 cu suma de 871.346,41 lei, bunul fiind vândut astfel la un preț de peste 20 de ori mai mare față de prețul de achiziție, se mai precizează în comunicatul de presă.

Alte condamnări ale lui Neculaie

Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Braşov şi al echipei FC Braşov. În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.
Accidentul de muncă s-a petrecut în 6 martie 2008, când Florin Diţoiu, angajat al societăţii Prescon SA, în postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coş de fum care trebuia dezmembrat şi dat la fier vechi s-a prăbuşit peste el. În timp ce coşul de fum era secţionat de un sudor, o bucată din structură s-a prăbuşit peste muncitor şi l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au constatat, în urma verificărilor, că societatea nu avea nicio autorizaţie pentru dezafectarea coşului de fum respectiv şi nici nu erau îndeplinite măsurile legale privind protecţia şi siguranţa muncitorilor săi.
Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Alte articole:   Ploi torențiale și vânt putenic în aproape toată țara, până miercuri seara
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.