blog-logo

Mihai Costel: Gimnastica brașoveană, sport cu tradiție sub Tâmpa, uitată de municipalitate

Mihai Costel: Gimnastica brașoveană, sport cu tradiție sub Tâmpa, uitată de municipalitate
La sala de sport de la Școala generală nr. 2 calul cu mânere este „șchiop”

La sala de sport de la Școala generală nr. 2 calul cu mânere este „șchiop”

Din păcate, tradițiile sportive ale Brașovului nu sunt în atenția actualilor edili, spune președintele Mișcării Populare Brașov, Costel Mihai.

El a reamintit faptul că Brașovul este un oraș cu tradiție în ceea ce privește gimnastica artistică, iar prima medalie olimpică românească la această disciplină a fost câștigată în 1956, la Melbourne, de către sportiva brașoveancă Elena Leuștean.

Costel Mihai a dezvăluit faptul că micii sportivi de la Secția de Gimnastică a Clubului Școlar Brașovia, care își doresc să facă performanță în acest domeniu, trebuie să se antreneze într-o sala de la Școala generală nr. 2, neadaptată dimensiunilor competitive și ale cărei dotări sunt aceleași de acum câteva zeci de ani și că nici Primăria Brașov, nici Ministerul Educației nu vor să se implice în modernizarea bazei sportive.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

Informațiile prezentate de Costel Mihai au fost susținute de prof. Florin Popa, șeful secției de gimnastică. El a precizat că, la această oră, sunt 92 de copii care vor să performeze la gimnastică, majoritatea din municipiu, dar şi din judeţ.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Campioni formaţi în condiţii vitrege

Chiar dacă au condiţii de antrenament rudimentare, sportivii braşoveni au reuşit performanţe de excepţie, atât pe plani intern, cât şi internaţional. În ultimii 30 de nai s-au obţinut 370 de titluri de campion naţional la această ramură sportivă. Astfel, Eduard Gavrilă a obţinut titlul de campion al României la cal cu mânere și vicecampion la paralele. De asemenea, Marian Alexăndroaie a luat bronzul la individual compus și la bară fixă, chiar dacă aparatele sunt vechi de peste 50 de ani.

„Paralele sunt din anul 1966, bara fixă este una unicat în Europa, fiind prinsă în tavan și nu în sol, după cum ar trebui, ca de altfel și inelele, astfel că micuții nu se pot antrena așa cum trebuie. Totodată, calul cu mânere a rămas fără mânere, iar lista de obiecte “unicat” din această sală poate continua“, a precizat Mihai Costel, care a absolvit și el a urmat cursurile secției de gimnastică.

Liderul Mișcării Populare dorește să sprijine secția de gimnastică a Clubului Sportiv Brașovia și a anunțat că va solicita Primăriei Brașov să înfiinţeze o secție de Gimnastică în cadrul Clubului Sportiv Corona. Acest lucru este necesar din cauză că, după terminarea junioratului, sportivii braşoveni sunt obligaţi să plece la alte cluburi.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

El a criticat faptul că la Clubul Corona au fost înființate mai multe secții în ultimii ani, dar cele de tradiție, precum gimnastica, sunt lăsate de izbeliște, în pofida faptului că bugetul nu ar depăși mai mult de 200.000 de lei, probabil interesele fiind altele în acest domeniu.

De asemenea, Mihai Costel consideră că trebuie construită o sală de sport la standarde competiţionale, cu aparate sportive adaptate cerinţelor actuale de antrenament, ţinând cont că municipiul Braşov este singurul oraş cu tradiţie din România care nu a investit deloc în acest sport, aşa cum au făcut Bistriţa, Aradul şi alte oraşe cotate sub nivelul Braşovului.

Distribuie dacă îți place!
  1. Îmi place ca va aduceti aminte de problemele urbei doar din 4 in 4 ani. Bleah…

    Reply
  2. Si la gimnastica te pricepi ,mai Costele??, in afara de cultura, unde esti toba. Ce mai parvenit si smecher nou avem. Ce zici, daca vine Base la Brasov, unde vei fi tu lansat il inveti sa isi tina echilibrul, dupa multe lichide?!?
    Sa-l pazesti bine, ca stiu pe multi de vor sa il scuipe in ochi si sa ii si dea vreo 2 pe cocoasa de neam prost si javra ordinara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.