blog-logo

Șoneriu: România pierde 3 miliarde de euro în 2016 din fonduri europene

Șoneriu: România pierde 3 miliarde de euro în 2016 din fonduri europene

valentin soneriuPreședintele ALDE Brașov, Valentin Șoneriu (fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene), a criticat faptul că folosirea fondurilor europene este blocată la această oră.

„Constatăm pe zi ce trece că acest guvern, de la care sunt foarte multe așteptări, din păcate nu performează.  În toate ministerele, din păcate, fondurile europene sunt blocate complet și nu există nicio perspectivă astăzi că s-ar deschide în luna martie, aprilie, mai sau ceva de genul acesta. Vă reamintesc că tot ce înseamnă creștere economică în 2016, de fapt jumătate din creșterea economică, este bazată, 43% mai exact, pe fonduri europene. Nu există nici măcar perspectiva semnării unor contracte în 2016. Până în momentul de față nu e deschisă nicio măsură”, a declarat Șoneriu.

Acesta spune că nu mai este timp să semnăm contractele respective, să facem investițiile și să și solicităm Comisiei Europene să ramburseze acele fonduri. „Din informațiile pe care le avem se încearcă o standardizare a ghidurilor. Riscăm foarte mult. Mediul economic nu poate să își mai dezvolte afacerile, iar pe de altă parte creșterea economică din anul 2016, stă și în accesarea de fonduri europene. Cu alte cuvinte, peste trei miliarde de euro propuse a fi accesate de guvern în 2016, nu vor putea fi nici măcar să fie contractate”, susţine Şoneriu.

Alte articole:   Peste 500 de polițiști, jandarmi și angajați ISU vor lucra de alegeri, la Brașov!

Din acest punct de vedere, spune liderul ALDE Braşov, pentru absorbția fondurilor europene previziunile în acest an sunt de… zero! Această situaţie va avea repercusiuni în ceea ce înseamnă mediul economic, la fel cum şi pe zona de agricultură, proiectul pentru irigații, din păcate, este blocat.

„Așadar, situația nu este roz deloc, performanța Guvernului este slabă și foarte slabă, și cred că este datoria noastră, ca partid de opoziție, ca membrii ai Parlamentului, să atragem atenția în exercitarea controlului parlamentar asupra guvernului, că lucrurile nu se îndreaptă în direcția pe care o dorim și noi cu toții pentru cetățeni”, a concluyionat Şoneriu.

Distribuie dacă îți place!
 1. lasand la o parte campania ascunsa , constat cu parere de rau ca dl. Soneriu uita ce dezastru sunt unele fonduri deja obtinute. poate chiar in mandatul lui.

  de la nestiinta in toate cele ale celor ce le aproba, care mai bine se acopera cu hartii aberante fara sa vada parcul cu leduri fotovoltaice intr-un sat fara trotuare…. le si aud pe caprele alea : „noi nu facem altceva decat sa confrutam proiectul cu legea!”

  si necesitatea? si oportunitatea? cine le verifica?
  iata cazul topraisar, domnule Soneriu… de ala ce ziceti? iar guvernul e de vina? daca nu erati in el , cu sguranta… dar daca gasim ceva asemanator in mandatul dvs….ce ne ziceti?

  uite, scrie mai sus.. ati coordonat programe de 11,8 mld euro. unde vedem o sinteza a linkurilor sa aratati rata de absorbtie, sau macar hai sa fie publica aici pe site. da domnilor , din 11,8 am absorbit 11. sau 10. sau 5. acolo acolo si acolo.

  si inca nu am atins subiectul delicat al corectiilor financiare la plata . da noroc cu campania ca il intrebam pe atomei ca sigur stie.

  Reply
 2. Nu inteleg de ce ii „promovati”pe incomprtentii astia.Oamenii de genul asta,care au avut o functie,dar nimic relealizabil nu ar trebui sa apara pe nicio platforma online.Daca nu au facut nimic in functiile care le au avut de ce am crede ca ar face de acum incolo.Ps.M..e Razvan Popa.P.p.s Nu fac parte din niciun partid politi,dar o sa i injut pe toti imbecilii astia de fiecare data cand apar stiri despre ei.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate