Satul Viscri a fost vizitat anul trecut de peste 30.000 de turiști. De ce vin străinii în satul prințului Charles?

Satul Viscri a fost vizitat anul trecut de peste 30.000 de turiști. De ce vin străinii în satul prințului Charles?

viscriBiserica Fortificată din satul Viscri, care din anul 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO, a fost vizitată anul trecut de 32.000 de turiști, în mare parte străini, plătitori de bilete.

„Numărul de turiști a crescut spectaculos. De la un an la altul, tot mai mulți turiști, în mare parte străini, vizitează Biserica Fortificată din Viscri, dar și împrejurimile. Dintre aceștia, aproape 9.000 au fost cazați în Viscri. Dacă în anul 2000 aveam 400 de turiști, iar acum peste 30.000, creșterea este destul de mare. Prințul Charles a vizitat pentru prima dată satul în anul 2002, și după aceea, prin promovarea pe care a făcut-o zonei, dar și Transilvaniei și României, numărul turiștilor tot crește. Modul de viață, autenticitatea, faptul că satul încă păstrează tradițiile, preparatele noastre culinare, meșteșugurile pe care locuitorii le practică îi impresionează foarte mult pe turiști”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Caroline Fernolend, director executiv și vicepreședinte al Fundației Mihai Eminescu Trust, la a IX-a ediție a Transylvania Tourism Fair, care se desfășoară la Brașov în perioada 11-13 martie.

Ea este prezentă la Târgul de Turism cu un stand în care promovează satul Mălâncrav din județul Sibiu și pe împletitorii de nuiele din acest sat, un meșteșug care s-a dezvoltat mult în ultimii ani.

„Încercăm să promovăm 86 de sate din Transilvania, să găsim ceva autentic pe care să-l punem în valoare. Vreau să arătăm românilor valorile pe care le promovăm: cetățile și bisericile fortificate din satele în care nu sunt cunoscute, șurile din piatră de la Achita-Mureș, romii de la Mălâncrav care știu să împletească coșuri pentru gunoi, dar și plăcinta cu varză care nu este cunoscută peste tot în Transilvania. Totul merită promovat și păstrat pentru cei care vor trăi pe aceste meleaguri și pentru turiști”, a punctat Caroline Fernolend.

Biserica fortificată de la Viscri

Biserica fortificată de la Viscri

La Transylvania Tourism Fair sunt prezenți peste 50 de participanți printre care Autoritatea Națională pentru Turism, mari touroperatori ai pieței românești, hoteluri, parcuri de aventură, mari rețele de agenții de turism, școli de formare în turism, primării cu standuri care prezintă atracțiile locale, asociații locale de promovare.

Alte articole:   Făgărășeanca Alina Bica a fost prinsă în Italia

Vizitatorii pot alege din multitudinea de vacanțe oferite și pot beneficia de discount-uri care pot ajunge chiar și la 45%. Transylvania Tourism Fair poate fi vizitat vineri, între orele 11,00 — 20,00, iar sâmbătă și duminică de la 10,00 la 18,00.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.