blog-logo

Emil Niță și creșterea natalității

Emil Niță și creșterea natalității

emil nitaDeputatul PSD Emil Niţă a anunțat astăzi că parlamentarii social-democraţi au reuşit să avizeze favorabil, în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, modificarea legii care se adresează mamelor, în forma discutată cu toţi factorii implicaţi în realizarea acestei reparaţii care a fost mult solicitată şi care este echitabilă din punct de vedere social.

Astfel, toate mamele care au realizat în ultimii doi ani minimum 12 luni de venituri supuse impozitării, beneficiază de doi ani de concediu pentru creşterea copilului. În cazurile nefericite, în care copiii nou născuţi au un handicap, perioada de concediu maternal va fi de trei ani.

„Indemnizaţia lunară pentru mame va fi în cuantum de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 85% din salariul minim brut pe ţară. În acest fel se renunţă la plafonul maxim din vechea lege, care era de 3400 lei/lună. Indemnizaţia se acordă pe o perioadă de doi ani, iar în cazul în care mama se întoarce la activitatea ei curentă mai repede, primeşte un stimulent de inserţie la valoarea de 50% din indemnizaţia minimă. De asemenea, indemnizaţia se majorează cu o valoare egală cu 85% din salariul minim brut, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi. Aceste modificări erau necesare şi pentru stimularea natalităţii în ţara noastră, având în vedere scăderea continuă demografică din ultimii ani”, a declarat deputatul Emil Niţă.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO DRDP Brașov a început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Stratul de zăpadă depășește 6 metri
  1. Nenea Emil, te,am votat degeaba, ca nu avema pe cine, in 2012, cand doream toti sa eliminam Buba Neagra,pdl si Base. nu m,ai convins , nici in parcare la Universal, nici dupa. Apatic si numai pt interesul partidului si personal, iti zic sincer, retrage,te. E mai de bun simt si frumos.Ti-ai facut, incarcat caruta la greu, esti demagog si numai gargara de doi bani.
    Daca erai barbat, il infruntai pe nita Mafiotul in toti acesti ani. La revedere si sper sa ai o pensie linistita, noi, poporul de rand, suferim si o ducem greu, pe umerii vostri, poiticeni corupti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate