blog-logo

publicitate

Răzvan Popa cere ședință extraordinară pe tema semnalizării trecerilor de pietoni

Răzvan Popa cere ședință extraordinară pe tema semnalizării trecerilor de pietoni

razvan popaConsilierul local Răzvan Popa (PSD) a anunţat astăzi, înrt-o conferinţă de presă, că a solicitat primarului sa convoace Consiliul Local  in sedinta extraordinara.

„Aceasta modalitate este mai rapida decat intrunirea unei treimi din consilierii locali. Trebuie sa ne adunam pentru a lua in discutie situatia devenita mai mult decat ingrijoratoare, acest fenomen al accidentelor pe trecerile de pietoni. Lucrurile au ajuns intr-o zona in care nu mai putem spune ca sunt de vina pietonii sau soferii, numai ei. Executivul Primariei, care are rolul de a gestiona problemele de trafic, specialistii Primariei, Politia, cu care s-a facut sistematizarea traficului, trebuie sa vina cu masuri sa puna capat pierderilor de vieti omenesti. Deja accidentele au ajuns la ordinea zilei, e saptamana si accidentul”, a declarat Popa.

Acesta spune că Politia Rutiera a facut o inventariere a problemelor legate de trecerile de pietoni, din care reiese ca unele sunt  nesemnalizate, altele prost semnalizate, iar in anumite zone trebuie infiintate unele. Legea prevede un sistem minim de semnalizare a trecerilor de pietoni, insa nimeni nu opreste Executivul Primariei sa ia masuri suplimentare daca vede ca cele luate pana acum nu sunt suficiente.

Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

„Sa discutam cateva exemple, cu pornire chiar de la Calea Bucuresti, care e intens circulata cu viteza. Atunci cand iesi din giratoriul de la Gara, nu stii pe ce banda esti. Nu stiu nici acum ce rost a avut lucrarea aceea, de acolo. Nu e firesc nici sa nu ai un kilometru intre doua treceri de pietoni, cum e pe Toamnei, pe Victoriei sau pe Saturn. La fel cum e anormal sa avem un trotuar de 40-50 cm pe strada Muresenilor. Concluzia e simpla: Brasovul a devenit un oras al masinilor si mai putin al pietonilor. E clar ca punctul la care s-a ajuns e un drum infundat. Trebuie sa deschidem un pic, sa vedem ce facem cu Brasovul rutier.  E un oras neprietenos cu pietonul, este invers de cum merg orasele in Europa. Acestea incearca sa incurajeze locuitorii sa foloseasca alte mijloace de transport decat masinile proprii, la noi se largesc sosele. E, clar, o problema de strategie”, spune candidatul PSD la Primăria Braşov.

Alte articole:   Despre comunitatea “Mums in Business Internațional Brașov” cu Adriana Sava

Popa susţine că sunt treceri  de pietoni greu de vazut si care trebuie mai bine evidentiate. Este treaba celor de specialitate, din Politia Rutiera, din comisiile tehnice ale Primariei sa vina cu solutii. „Semafoarele cu temporizare mi se par solutii de bun simţ. Firesti ar fi si luminile montate in asfalt, asa cum sunt la Judetean.  Sunt unele tari care au adoptat un sistem mai avansat, un fel de proiectii laser de-a curmezisul strazii, pe langa trecerea de pietoni, pentru ca cei care se apropie de “zebra” cu masinile, sa stie. Sigur ca se vor gasi destui sa spuna ca e scump sa faci asa ceva. Dar, spuneti-mi, viata acelei fete de 16 ani nu era mai scumpa? Hai sa cadem de acord si sa stabilim anul 2016 ca an prioritar pentru cresterea sigurantei in trafic a cetatenilor. Cer convocarea Consiliului Local, ca in fata acestuia sa vina Primaria cu un set de masuri, cu Politia Rutiera, specialistii in sitematizare, sa punem capat acestui sir de tragedii. Sistemul de circulatie din municipiu e nelalocul lui. Am obligatia sa cer acest lucru Primariei si chiar si Consiliul Local are dreptul sa ceara socoteala pentru ce se intampla. Nu putem sa steptam sa se intruneasca comisia de circulatie. Pana cand se vor pune lucrurile la punct, cer  un efort suplimentar si o actiune conjugata a Politiei Rutiere cu cea Locala, care are atributii in zona traficului. Atat pietonii cat si soferii  trebuie sa constientizam ca regulile trebuie respectate. O sa fac aceeasi solicitare si prefectului, prin care ii cer, ca reprezentant al Guvernului si coordonator al institutiilor deconcentrate, intre care si Politia, sa ceara acesteia un document scris cu trecerile de pietoni cu grad de risc”, a concluyionat Popa.

Distribuie dacă îți place!
  1. Se vede ca vin alegerile…s-a trezit si asta micu dintr-un somn extrem de lung. Avand in vedere ca traiesti din banii statului, tu neavand vreun job adevarat, cum iti permiti sa te dai cu un BMW prin oras?

    Reply
  2. Domnul Răzvan Popa își aduce aminte de cei pe care îi reprezintă numai în anii bisecți,când sunt locale sau parlamentare, sau când mai e de vreun alt ciolan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.