blog-logo

Control OPC la Olympus, după ce 17 elevi au făcut toxiinfecție alimentară

Control OPC la Olympus, după ce 17 elevi au făcut toxiinfecție alimentară

sorin susanuComisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului a efectuat un control, astăzi, la societatea Olympus, după ce Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a activat, sâmbătă, sistemul de alertă rapidă.

Autoritățile din Galați au identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o școală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară. Este vorba despre 17 elevi de la Școala nr.3 din Pechea, cu vârste între 11 și 14 ani.

„Ne-am autosesizat și am efectuat un control la societatea de prelucrarea laptelui care este producătorul de la care s-a livrat laptele la şcoala din Galați, în cadrul programului «Laptele și cornul». În ultimele luni, am efectuat mai multe controale la această societate, după ce în urmă cu aproximativ patru luni au fost probleme similare în judeţul Bihor, cu produse tot de la această companie. De atunci am mai efectuat încă patru controale. Situația este discutabilă, pentru că în ambele cazuri nu Olympus a livrat direct laptele pentru elevi, ci au fost intermediari, firme de livrare, de depozitare etc., putând apărea probleme la manipularea proudselor, la depozitare etc., ambalajul prodeuselor putând fi deterioarat, iar conținutul alterat. Am efectuat acest control astăzi pentru am vrut să ne asighurăm că nu sunt probleme. Mai mult, în urmă cu patru luni, laptele nici măcar nu era din România, era import Grecia. La acest moment pot să vă spun că nu am găsit nimic în interiorul firmei. Vom reveni cu concluziile finale”, ne-a declarat Sorin Susanu, comsarul șef regional de la Protecția Consumatorului Brașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. Parca se lauda ca laptele e pur romanesc, din zona noastra chiar. Cine oare mai stie de unde e laptele Olympus? Oricum statistica spune ca numai 30% din laptele vandut in tara noastra e autohton.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.