blog-logo

Candidat PNL incompatibil în cursa internă la PNL pentru Primăria Cristian

Candidat PNL incompatibil în cursa internă la PNL pentru Primăria Cristian

primaria cristianLupta dintre vechii membrii ai PNL şi PDL aduce la Cristian faţă în faţă pe actualul viceprimar, Octavian Buta şi pe Gicu Cojocaru. Interesant este faptul că lupta se duce în contextul în care Gicu Cojocaru a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională pentru Integritate.

Pe scurt, Cojocaru a fost funcționar public în cadrul Primăriei Râșnov, ca urmare a deținerii simultane de funcții.

Astfel, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 23 aprilie 2003 — 11 mai 2012, și 25 iunie — 14 august 2012, întrucât a deținut, simultan, următoarele funcții și calități:

  • — în perioada 23 aprilie 2003 — 23 iunie 2004, a deținut, simultan cu funcția publică de inspector în cadrul Primăriei Comunei Cristian, Județul Brașov, și funcția de inspector fiscal în cadrul Primăriei Comunei Vulcan, Județul Brașov;
  • — în perioada 23 iunie 2004 — 11 mai 2012, a deținut, simultan cu funcția publică de inspector în cadrul Primăriei Comunei Cristian, Județul Brașov, și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Zărnești, și funcția de inspector fiscal, respectiv, inspector în cadrul Primăriei Comunei Vulcan, Județul Brașov;
  • — în perioada 25 iunie — 01 august 2012, a deținut, simultan cu funcția publică de consilier în cadrul Primăriei Comunei Râșnov, Județul Brașov, și funcția publică de inspector principal în cadrul Primăriei Comunei Vulcan, Județul Brașov;
  • — în perioada 28 iunie — 14 august 2012, a deținut, simultan cu funcția publică de inspector în cadrul Primăriei Comunei Vulcan, Județul Brașov, și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Cristian, Județul Brașov.
Alte articole:   O nouă acțiune de ecologizare în orașul Râșnov

Interesant este faptul că Gicu Cojocaru a contestat raportul ANI la Tribunalul Braşov, proces care este pe rol. Însă, indiferent de soluţia în acest proces şi de probele care incentestabile ale ANI, trebuie remarcat faptul că Gicu Cojocaru ar fi trebuit să se adreseze instanţei superioare, respectiv Curţii de Apel Braşov.

O gafă similiară a făcut fostul deputat de Braşov Petre Roman. Şi el a fost declarat incompatibil de către ANI, iar el a contestat raportul la Tribunalul Bucureşti în loc să se adreseze Curţii de Apel din Capitală. La Petre Roman finalul se cunoaşte: şi-a pierdut mandatul. În cazul lui Cojocaru, până se va finaliza procesul, PNL ar putea să afle verdictul prea târziu şi să rămână fără candidat în cursa pentru postul de primar al comunei Cristian.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate