blog-logo

2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru asistentul care a abuzat trei fete într-o tabără

2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru asistentul care a abuzat trei fete într-o tabără

vasile grosoiuCurtea de Apel Braşov l-a condamnat astăzi la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare pe Vasile Groşoiu, după ce, iniţial, a fost achitat de Judecătoria Zărneşti, dar procurorii au făcut recurs. Sentinţa este definitivă.

Vasile Groşoiu a fost acuzat de viol şi abuz sexual după ce mai mulţi părinţi care au avut fetiţele într-o tabără la Râşnov, în august 2014 au depus plângere. Procesul a durat mai bine de un an şi în cauză au fost multe amânări motivate de numărul mare de dosare aflate pe rolul Judecătoriei Zărneşti care a fost instanţa de fond. În august anul trecut Judecătoria Zărneşti l-a achitat pe Vasile Groşoiu, fapt care i-a şocat atât pe procurori, cât şi pe familiile victimelor. Atât procurorii cât şi părinţii fetelor au făcut recurs. Astăzi Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Vasile Groşoiu la 2 ani şi 10 de închisoare cu suspendare. Sentinţa este definitivă.

Alte articole:   Petrecere întreruptă de jandarmi în Poiana Brașov

Cazul este cu atât mai şocant cu cât presupusul agresor sexual era angajat să aibă grijă de sănătatea copiilor din tabără. Asistentul medical, Vasile Grosoşoiu a consultat mai multe fete, pe motiv că acestea ar avea o închipuită infecţie urinară. Fără să aibă pregătirea medicală necesară şi nici măcar atestat de liberă practică, Grosoşoiu le închidea pe fete într-o cameră, în care el dormea, unde le dezbrăca şi le pipăia zonele intime.

Vasile Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD şi preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Este membru de onoare la Crucea Roşie şi preda cursuri de prim ajutor. După ce a fost eliberat şi-a reluat activitatea la asociaţie. În 2012, la Gala Sănătăţii a fost răsplătit cu premiul al doilea pentru „implicare deosebită în activitatea didactică“.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate