blog-logo

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Sunt implicați și cetățeni maghiari, care au înființat firme fantomă

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Sunt implicați și cetățeni maghiari, care au înființat firme fantomă
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

La această oră, polițiștii din Mureș efectuează 82 de percheziții în 7 judeţe, printre care și Brașovul, şi în Bucureşti, la un grup de persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

La data 2 martie a.c., 169 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea   procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.

„Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita,  prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani. După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională”, se arată într-uin comunicat de presă al IJP Brașov.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15 milioane de lei. În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, la acțiune participă și poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.