blog-logo

Cătălin Leonte intră oficial în cursa pentru Primăria Brașov

Cătălin Leonte intră oficial în cursa pentru Primăria Brașov

catalin leonteFostul consilier local Cătălin Leonte a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că intră în cursa pentru postul de primar al Brașovului, ca independent, și a ținut să dezmintă toate zvonurile că ar candida din partea vreunui partid.

El a precizat că a demisionat din PSD pentru că nu se agață de o funcție (motiv pentru care a demisionat din toate consiliile de administrație și din Consiliul Local) și nici nu este de acord „cu modul feudal de a face politică”: „Sunt un om onest și deschis, nu iubesc vrajba. Sunt educat în spiritul Brașovului, știu ce este multiculturalitatea, știu ce înseamnă respectul. Și știu că numai prin muncă cinstită, stând pe valori și respectându-ne unii pe alții putem merge mai departe”.

Alte articole:   Luminița Ioana Vlaicu vrea să promoveze un pachet de măsuri în domeniul energiilor regenerabile

Leonte are 43 de ani, este căsătorit, soția este filolog, și are trei fetițe. A absolvit dreptul în țară și managementul în Maria Britanie, unde a predat timp de trei ani.

A revenit în Brașov după ce a lucrat 15 ani în companii multinaționale până la funcția de director executiv de direcție, unde a coordonat activitatea a peste 4.000 de oameni.

Cătălin Leonte spune că „am făcut sport dintotdeauna. Știu ce înseamnă spiritul de echipă și compteiția. Sunt monitor de schi și conduc secția de Sporturilor de iarnă a Asociației Sportive Corona și sunt mândru de rezultatele de excepție ale sportivilor brașoveni”, a precizat Leonte.

Obiectivele, pe scurt

„Brașovul este un oraș frumos, cu o singură excepție – Centrul Civic, care necesită multe intervenții. Știu ce am de făcut. Păstrăm ce e bun și creștem Brașovul! Aeroportul, autostrada, proiectele cu impact economic sunt prioritare. În ceea ce privește autostrada, aici municipalitatea poate face un lobby, dar la aeroport cred că lucrurile au intrat într-un făgaș corect. Avem, de asemenea, nevoie să susținem crearea de locuri de muncă sigure și corect plătite. Avem nevoie să dezvoltăm sportul și cultura și trebuie să avem grijă de copii și de vârstnici. În lumea civilizată, cei care au dat urmașilor un oraș sunt respectați, iar cei care îl duc mai departe au grijă să îl predea cum se cuvine. Putem și noi!”, spune Leonte.

Alte articole:   Oamenii legii au aplicat peste 300 de sancțiuni, duminică

Un alt obiectiv propus de Leonte este promovarea Brașovului, pe trei direcții – activități sportive, activități culturale și multiculturalitate.

Cătălin Leonte a precizat că își va finanța campania electorală din fonduri proprii, dar există posibilitatea de a primi și donații. Conform prevederilor legale, suma maximă ce poate fi cheltuită, în perioada campaniei electorale, este de 52.400 de lei.

În ceea ce privește colaborarea cu viitorul Consiliul Local, de pe poziția de independent, Leonte spune că a demonstrat că, în activitatea lui de consilier local, „poate găsi un numitor cu oricine cât timp există un interes clar de a face ceva bine și a exista o finalitate. Din perspectiva muncii mele de consultant, înveți să lucrezi cu materialul clientului. Există mijloace de convingere, iar modelul social actual este acela de consens”.

Distribuie dacă îți place!
 1. Doamneee, ti-a prins bine cât ai supt de la primar. Te-ai facut cat un porc. :))

  Reply
 2. De ce nu te uiti tu la seful tau, Nea Pateu?

  Reply
 3. in sfarsit un om care sustine sportul si cultura. Cred ca Brasovul va ajunge unde trebuie, sub conducerea acestuia

  Reply
  • Jegul asta sustine sportul? Sa spuna cum a determinat copii calificati la FOte sa renunte la sport pt ca el a angajat antrenori pe pile si comisioane. Rusine!

   Reply
 4. In sfarsit o candidatura buna pentru Brasov! Nu conteaza daca va merge singur in lupta pentru fotoliul de primar sau daca, la un moment dat, va fi sustinut de un partid sau altul. Chiar nu conteaza! Ceea ce conteaza este faptul ca dl.Catalin Leonte chiar ar face cinste orasului din functia de primar. Mai ales ca este un om deschis, cinstit, onest si curat, fara nici macar o mica suspiciune pentru DNA! Si cel mai important lucru, este ca nu are „sfori” de marioneta!! Este singurul din PSD Brasov care a fost in stare sa puna piciorul in prag! Vreti un primar a carui usa sa fie deschisa brasovenilor, sau preferati unul pe care il puteti vedea doar la TV si prin ziare?! Va spun cinstit, atunci cand a candidat ca primar contra lui Scripcaru, nici mie nu mi-a placut! Insa, recunosc ca am gresit. Cand am ajuns sa-l cunosc cu adevarat pe Leonte, era prea tarziu. Pierduse deja fotoliul de primar. Nu-i fac campanie electorala, insa dint toti cei care defileaza pe scena politica brasoveana spre Primarie, Catalin Leonte e pe departe cel mai bun. Si sa nu uitam! E liberal prin profesie si social-democrat prin simtire!! Deci…toata lumea va avea de castigat! Bafta, domnule Catalin Leonte!!

  Reply
 5. Ar mai fi o mica problema: azi, dl. Leonte spune ca orasul este OK, mai putin Centrul Civic. Incercati sa va amintiti ce-l spurca pe Scripcaru acum 4 ani. Nimic nu era bun in Brasov, totul era cu fundul in sus si putea.
  Ar trebui sa incerce sa-si retraga cuvintele de cand defila cu steagul rosu. Poate lumea ii va aprecia gestul.

  Reply
  • Domnu Marian, problema si mai grava este ca intre timp orasul Brasov chiar nu mai este OK deloc in multe zone, incepe sa semene tot mai tare cu minunatul sau „centru civic” (constructii haotice, improvizatii, autostrazi furibunde care taie totul in doua si n-ai pe unde le traversa, trotuare in batjocura, parcaje inghesuite la intamplare, smecherii imobiliare).

   Ori Domnu Leonte nu mai vede bine, ori este un candidat pentru linistea tuturor. Eu ii doresc sa fie ceva mai critic, chiar daca a inceput prost campania, cu afirmatii prin care lauda greselile pe care lumea asteapta de la el sa le indrepte. Nu am auzit sa-l deranjeze faptul ca Brasovul a fost transformat intr-un oras al masinilor in care oamenii nu mai au loc.

   Sau poate iar are de gand sa se lase intentionat batut de Scripcaru pe ultima suta de metri, spre bucuria reinnoita a lui Pateu?

   Reply
 6. AAAAAAAAAAAAA Ce freza a la George Clooney avem!

  Reply
 7. „Brașovul este un oraș frumos, cu o singură excepție – Centrul Civic”
  Daca dansul considera ok un oras (din Europa, in anul 2016 !) in care nu mai exista aproape deloc trotuare, in care pietonii sunt fugariti de masini si trebuie sa ocoleasca sute de metri pentru a traversa o intersectie, in care sunt sosele cu 5-6 benzi pe sens in centrul orasului, in care s-au ras sute de hectare de zone verzi pentru a face parcari – atunci dl. Leonte ne arata ca nu e cu nimic mai bun decat cei care au facut din Brasov un oras al masinilor, o bataie de joc la adresa pietonilor, biciclistilor, a mediului inconjurator si, in general, al civilizatiei.

  Reply
 8. Asta mai lipseste sa fie primar…

  Reply
 9. Stimate domnule candidat, va rog sa va ocupati, in caz ca veti ajunge primar de urmatoarele obiective> siguranta peitonilor pe trecerile de pietoni, sa nu se mai dea aviz pt construirea aiurea si in zone verzi, restaurarea caldirilor monument istoric, sprijinirea activitatilor de cutura si divertisment, inclusiv in cartiere,altele decat centrul istoric, sprijin pentru persoanele dezavantajate social, trotuare libere de masini, civilizatie rutiera si civica. Indepliniti aceste minime obiective si aveti votul meu.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate