blog-logo

Ada Galeş, nominalizată pentru debut la Gala UNITER

Ada Galeş, nominalizată pentru debut la Gala UNITER

ada galesAda Galeş, actriţa Teatrului “Sică Alexandrescu” Braşov a fost nominalizată pentru debut la Gala UNITER 2016, de către juriul format din criticii de teatru: Doina Papp, Cristina Rusiecki, Claudiu Groza.

Ada s-a îndreptat către actorie, urmându-şi pasiunea din liceu. În prezent, este anul II Master, la UNATC “I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru.

Pasiunea pentru teatru din anii de liceu i-a adus numeroase premii la festivalurile de teatru pentru liceeni. Premii a luat şi în timpul facultăţii, respectiv: „Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie”, la Gala Absolvenţilor – UNATC, 2014.

Pe lângă rolurile din spectacolele de şcoală (partituri în spectacolele Un tramvai numit dorinţă, Hedda Gabler, Unchiul Vanea, Lut, Trei surori ş.a.), a fost distribuită în filme, s-a implicat în organizarea de evenimente culturale, în activităţi pedagogice, s-a ocupat de design interior.

Alte articole:   Centrul de greutate al grupului de luptă al NATO va fi la Cincu

În 2015, şi-a făcut debutul pe scena braşoveană, unde este angajată, jucând în acest an trei roluri principale: Denise – în Copilul problemă de George F Walker, Silvia – în Jocul dragostei şi al întâmplării de Marivaux, regia Liviu Lucaci; Alison – în Priveşte înapoi cu mânie de John Osborne, regia Vladimir Anton.

La ediţia a XXVI–a a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov (care a avut loc în luna noiembrie, 2015), talentul său a fost recompensat de către juriul format din criticii de teatru: Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Ion Parhon cu Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.