blog-logo

Nu rataţi! Festivalul Clătitelor, în weekend, la Prejmer

Nu rataţi! Festivalul Clătitelor, în weekend, la Prejmer

clatite prejmerMii de clătite, preparate de peste 70 de producători, după rețete numai de ei știute, spectacole, caravana clătitelor, bal mascat, concerte, toate sunt la dispoziția celor care ajung sâmbătă și duminică, 27-28 februarie, la cea de a XII-a ediție a Festivalului Clătitelor, ce se va desfășura la Prejmer.

Organizatorii, Primăria comunei Prejmer împreună cu Biserica Evanghelică din localitate, Agenția Metropolitană Brașov, Consiliul Județean, Asociația Inițiativa Feminină, Centrul Cultural Reduta, așteaptă la ediția din acest an, participarea a peste 10 000 de persoane la eveniment.

serban todorica„În Europa, Prejmerul este cea mai estică așezare în care se mai serbează tradițiile săsești, lucru care denotă faptul că această comunitate a înțeles importanța conservării valorilor tradiționale, respectă și are deschidere față de diversitatea culturală. Este un eveniment care îl fac tinerii. Implicarea lor nu face altceva decât să întărească tradiția. Pe vremuri, această sărbătoare era organizată pentru tinerii care urmau să plece în armată. Vor fi foarte multe clătite de toate felurile, umplute cu o diversitate de ingrediente pe care doamnele din Prejmer le discută de vreo trei săptămâni. Este o sărbătoare la care participă toată comunitatea de la mic la mare. (…). Așteptăm un număr mare de persoane din toată țara, care pot vizita și Cetatea Prejmer, o clădire din patrimoniul mondial UNESCO. Tot în Cetatea Prejmer va avea loc o expoziție de clătite, și Balul Mascat Fasching Prejmer 2016, adresat atât turiștilor cît și prejmerenilor, organizat sâmbătă de la ora 20.00, iar duminică de la ora 20.30”, a declarat primarul localității Prejmer, Șerban Todorică.

Festivalul Clătitelor, foto: adevarul.ro

Festivalul Clătitelor, foto: adevarul.ro

Prima zi a festivalului, sâmbătă, va fi dedicată spectacolelor și momentelor artistice susținute pe tot parcursul zilei, de către elevii școlilor din localitate. În acest an vor fi două platforme trase de tractorașe, pe care se vor prepara clătite, precum și mai multe caravane tematice care vor merge prin comună. Pe parcursul zile vor mai fi concerte susținute de Fanfara Țara Bârsei, o expoziție de clătite la Sala Cetate Prejmer, recitalul formației Burzenland Party Band & Claudia Mirițescu, o degustare de clătite în cadrul expoziției, precum și recitaluri Sabrina Stroe și Horia Brenciu & HB Orchestra.

Alte articole:   Aproape 40% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, în Brașov, București și alte trei județe

clatiteFestivalul clătitelor se va încheia cu Balul Mascat Fasching Prejmer 2016, în Sala Cetate Prejmer, ce se va desfășura duminică seară.

Pentru mulți dintre cei care practică turismul cultural, Fasching-ul reprezintă și o oportunitate de informare asupra istoriei locului și Bisericii Cetate Prejmer, notată cu trei stele în Ghidul Verde Michelin și înscrisă în patrimoniul cultural UNESCO din anul 1998, una din cele mai vechi biserici din Sud-Estul Europei.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate