Primăria Braşov scoate la licitaţie achiziţia de energie electrică

Primăria Braşov scoate la licitaţie achiziţia de energie electrică

iluminat arhitectural nou Piata Sfatului (5)Agenţia pentru Managementul Energiei şi Protecţia Mediului Braşov (ABMEE) lucrează în această perioadă la caietul de sarcini pentru achiziția de energie electrică de către municipalitate.

„Acum lucrăm la caietul de sarcini pentru a scoate la licitație achiziția de servicii de furnizare energie electrică pentru Primărie, şcoli, servicii publice şi RAT. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să finalizăm documentaţia”, a declarat pentru newsbv.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Până acum, a mai spus Toarcea, cele mai multe dintre instituțiile aflate în subordinea Primăriei au cumpărat curentul de la Electrica, dar au fost și excepții: RAT a semnat un contract de furnizare cu ICCO Energ, iar Direcția de Sport și Tineret a cumpărat energia electrică de la Transformer Energy Supply.

Iată preţurile obţinute de alte primării din ţară: Oradea: 140 lei fără TVA pentru 1 MW, ofertat de S.C. RCS-RDS S.A, Galaţi: 130 lei/MWh, oferta RCS-RDS S.A.,  Huneodara – 133,83 de lei/MW. La această oră, și Primăria Sibiu este în procedura de licitație.

Primăriile Oradea, Galați și Hunedoara au achiziționat energia electrică prin Bursa de Mărfuri. Procedura de atribuire prin sistemul electronic al Bursei de Mărfuri vorbeşte de la sine despre eficienţa acestui sistem: dacă la începutul licitaţiei au fost preţuri de 400 – 300 – 250 lei/ MWh, s-a ajuns până la 130 lei/MWh, în cazul Galațiului.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap