blog-logo

Cutremur la IJP Braşov: Poliţistul pamfletar, Marian Godină, pus de şef să închidă ochii la un caz de încălcare a legii

Cutremur la IJP Braşov: Poliţistul pamfletar, Marian Godină, pus de şef să închidă ochii la un caz de încălcare a legii

marian godinaPoliţistul pamfletar Marian Godină se pare că are probleme mult mai mari decât atunci când a decis să renunţe la pagina de Facebook. A decis să fie integru, şi a intrat în conflict cu sistemul mafiot din Poliţie.

Nu are rost să comentăm de pe margine, ci prezentăm ce a postat Marian Godină:

Asta abia mi s-a întâmplat, aşa că nu apare în carte, dar acolo sunt altele. Deşi cu puțin timp în urmă, Poliția Rutieră Braşov a fost decimată, şeful Serviciului Rutier Braşov fiind condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, trăgând astfel şi 12 agenți de poliție după el, se pare că vechile metehne persistă, însă sub altă formă.
Ca să fiu mai explicit, acel şef condamnat îşi suna subalternii din teren care îi opreau prietenii şi astfel îi scăpa de amenzi.

Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămâna trecută, şi am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit.

M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reține permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliției, de pe locul din dreapta față a maşinii oprite a coborât o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis:

 • -Stați că nu e chiar aşa, stați să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi.
 • -Vă rog să rămâneți în maşină.

Asta a fost singura replică a mea, iar doamna a urcat în maşină. Era clar că dăduse deja telefoane, dar nu a avut curaj să mă sune careva.
Mi-am făcut treaba şi i-am reținut permisul şoferului, mai ales că Braşovul e în topul accidentelor cu pietoni loviți pe trecere. I-am explicat că poate face contestație la judecătorie iar dumnealui a spus că mai întâi se va duce la şefii mei.
La scurt timp după întâmplare, colegul de pe echipaj a fost sunat de şeful Biroului Rutier Braşov şi întrebat dacă unul dintre noi a reținut vreun permis.
Deja fusese anunțat.
La ieşirea din schimb am fost chemat la biroul şefului unde mi s-a reproşat că m-am purtat urât, nu m-am prezentat şi am avut un comportament neadecvat. În birou şi-a făcut apariția şi adjunctul şefului Poliției Municipiului Braşov, care mi-a prezentat situația de parcă fusese prezent:

 • -Nu era niciun pieton pe trecere, i-ai vorbit urât şi ai fost arogant. Există şi un martor.
 • -Ce martor?

Şeful a zâmbit şi mi-a zis ironic:

 • -Era unul pe trotuar care a văzut tot. Oricum nu te văd bine pentru că doamna face parte şi din ATOP ( Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) şi ți-a făcut reclamație. Îți dai seama că se va duce şi la domnul chestor, pentru că are intrare acolo.

Astăzi, 15.02.2016, am fost chemat la Biroul de Control Intern unde a trebuit să dau explicații pentru comportamentul avut față de şofer. Doamna m-a reclamat că, deşi şoferul m-a întrebat cum mă cheamă, am refuzat să-i spun şi i-am zis pe un ton arogant că scrie pe procesul-verbal cum mă cheamă.
Nu sunt dobitoc. Nu a deranjat pe nimeni comportamentul meu. A deranjat că mi-am permis să nu țin cont că doamna are funcție. Dacă era vorba de comportament, era competent Biroul de Control Intern de a soluționa reclamația. În schimb, eu am fost chemat la nici 5 ore de la întâmplare. Mamăăă, câtă promptitudine din partea şefilor, ce țin ei cont de reclamațiile cetățenilor. Sau e pentru că doamna aceea „a avut intrare”…
Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.
Se aude foarte bine că i-am vorbit strict la subiect, ferm şi corect. Se aude şi cum mă întreabă, cum mă cheamă şi îi răspund: Godină.
Oare se va sesiza cineva şi se va întreba de ce în 2016 se întâmplă ca un polițist să fie certat că işi face treaba?
Sunt curios.

P.S.: Şi noi suntem curioşi. Şi poate nu doar noi, ci şi cei care se ocupă de băieţii deştepţi din sistem…

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Maraton de vaccinare la Spitalul Militar „Regina Maria”, cu prilejul Zilei Naţionale a României
 1. Nasol momentul…! Sa nu ramana pe drumuri. Deci se poate sa scapi, daca esti cineva.

  Reply
 2. http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1707382-nevasta-lui-geoana-vrea-puna-cruce-crucii-rosii.htm

  Articolul de mai sus explica in detaliu cu cine a intrat in conflict domnul Godina.
  PSD-ista inca mai cred ca pot face aranjamente ordinare prin telefon.

  Reply
 3. da o adresa ca facem rost de niste molotov si o sa mearga doamna cu autobuzul de acum incolo

  Reply
 4. Plângere la DNA, Marian! Urgent!!

  Reply
 5. Stanescu Florinel 15 februarie 2016, 10:16 PM

  Asa sunt toți șefii în sistemul nostru corupt..Vinovat e tot timpul polițistul care își face datoria.Sper sa se schimbe ceva în Politia Română.Felicitarile mele Marian!

  Reply
 6. No ni tu mă la ea ce be !!!!!!

  Reply
 7. Sunt taximetrist în București. Am plimbat sefi de la politie de m-am plictisit.
  Treaba cu jandarmii și interlopii e veche, treaba cu telefonul la politist, la fel…
  Basca, la politia llocala, tot securiști bătrâni angajează, de la sefi la boschetari
  Dacă nu ma credeți, faceți-vă treaba in preajma lor si o sa vedeți caractere de oameni penali
  CHIAR DACĂ NU SE DUC LA PUȘCĂRIE TOȚI , FAC RAU SISTEMUL-ULUI PENTRU CA NU AR TREBUI SA FIE ACOLO

  Reply
 8. E prin sistemul de aroganti, de ofiteri ajunsi acolo poate prin pile poate chiar prin forte proprii. Totusi, puterea si fuctia strica, si firea se transforma in abuziva.Trateaza orice om ajuns in fata lor, sau merg in controale, la intimidare, croiti sa dea sanctiuni inclusiv daca abuzeaza. Sefi care daca nu se apleaca sa ia mita, se cred intangibili, superiori, si pleznesc de aroganta. Culmea e ca dupa un timp, auzi despre ei, ca au fost saltati pentru coruptie si abuz. Eu cred ca pana la urma , Godina va fi sicanat pana pleaca din sistem, sau chiar va fi inlaturat ca sa fie bine. Sa nu ajunga la fel ca si Berbeceanu, sa fie acuzat de lucruri penale, inventate. Traim intr-o tara in care se abuzeaza, in care lumea nu reactioneaza si fiecare incearca doar sa supavietuiasca prin tot felul de siretlicuri. Godina, isi face serviciul, si vorbeste despre abuzuri, dar din pacate pe numeni nu il intereseaza despre abuzuri, si ei insisi sunt abuzati, nu are cine sa le ia apararea.

  Reply
  • Stiu si eu pe cineva căruia asa Zisu polițist pamfletar a suspendat permisu de conducere doar pt ca citez,, pot,, in urma unei neacordare de prioritate in brasov la o trecere de pietoni ulterior desființate , si urmărind mașina in cauza cam 2 stați r a t cu girofar si cu semnale luminoase ca pe un urmărit general, si dând o explicație vagă cum ca undeva mai la câteva străzi omu a săvârșit cea ce el ar fi văzut . Eu zic ca omu nu a avut jucării si ca nu a primit destula atenție in copilărie. Referitor la cele întâmplate a făcut sigur un abuz pt ca omu nu a vrut sa ducă la proces martori mincinoși ca sa scape cu permisu in buzunar si a vrut sa vadă de cine e protejat in aceasta țara ” siguranța si încredere” . Trebuie precizat aici ca polițiști au fost protejați de doamna judecător la proces pt ca mașina nu a avut mijloacele de înregistrare a infracțiuni si bineînțeles ca la proces nu a beneficiat de probe cum ca nu are dreptate , deci totu a rămas la ce a decis dn godina in acea seara in care lui i sa părut ca omu a încălcat legea ( numele lui nu merita scris cu litere mari si cine are ceva cunoștințe despre dansu știe ce fel de persoana este). Multumesc

   Reply
 9. Rusine sistemului!Rusine tuturor sefilor de institutii care nu respecta legea!Mult respect pentru domnul Godina care este coleg cu un var de al meu.

  Reply
 10. Apreciez foarte mult activitatea ta si te rog k de acum incoli sa inregistrezi atat discutiile cu soferii cat si discutiile cu sefii tai si sa i anuntam si pe baietii de la DNA….k abia asteapta…. te rog continua sa faci ce stii tu mai bine si ramai integru!sanatate!

  Reply
 11. Pentru „MOZAIC” – „Stiu si eu pe cineva căruia asa Zisu polițist pamfletar a suspendat permisu de conducere doar pt ca citez,, pot,, in urma unei neacordare de prioritate in brasov la o trecere de pietoni ulterior desființate”, asta spune totul despre cine esti si cine te dai a fi…

  Reply
  • Au aparut deja postacii sistemului. Nu-i lasati pe acesti jegoși de baroni ai politiei sa faca ce vor. Sistemul e foarte corupt. Se merge pe santaj si martori mincinosi. Inregistrati si filmati tot. Dati in presă tot. Ofiterii si sefimea fac brigada si se apara unii pe altii. DGIPI e mana in mana cu ei….se vede si la televizor. Respect pentru demnitate, curaj si onoare.

   Reply
 12. Domnule Godina, intr-o alta lume in care organele statului începând de la șefi in jos, ar conlucra in scopul menținerii ordinii in societate, am putea vorbi despre dreptate. Dumneavoastră trebuie sa fi aflat si înțeles pana acum; oamenii care își doresc funcții, o fac dintr-un cu totul alt motiv decât a servi societatea. Oamenii își doresc putere; si o au. Întregul sistem este construit in susținerea acestor oameni. In cele mai mici detalii ei au grija sa ii controleze pe ceilalți, in fiecare zi, alimentandu-i cu amenințări si făcându-le viața amara, astfel încât existența si importanta lor sa fie justificata. Dacă va luptați cu ei, o sa pierdeți pentru ca Jucați după regulile făcute de ei. Sunt campioni; au reușit sa ne reducă sistemul de valori social la o lista cu reguli, făcute de ei, astfel încât noi cetățenii, sa ne certam intre noi pentru aceste regulii. Intre timp ei culeg roadele certurilor noastre; încasează taxe si impozite sub orice forma, iar noi rămânem cu ideea ca am fost nedreptățiți. Nici noi, domnule Godina, nu suntem suficient de responsabili fata de semenii noștri, de mediul in care trăim, de sănătatea noastră si a celorlalți, de noi înșine in mod deosebit. Suntem niste Leneși, niste dependenți de un sistem bolnav, căruia i-am dat crezare atât de mult încât am ajuns sa facem rau semenilor noștri doar pentru a ne însuși ideea bolnava ca avem dreptate; raportându-ne la regulile lor. Vedeți, suntem dependenți si slabi in acelasi timp. Asta a făcut ca noi sa avem asemenea conducători.
  Va doresc mult curaj pentru a va rupe de sistem si de acest cerc vicios 🙂

  Reply
 13. Colegule, îți recomand să procuri de la DNA un aparat de înregistrare audio-video omologat, dacă tot ai pornit lupta cu caracatița. Telefonul tău nu a fost omologat, deci nu e probă în instanță și în fața unor șefi, pe când doamna martor are omologare … E doar o părere personală, tratează cum dorești.Eu mai am 10 luni de stat în acest sistem bolnav, îi compătimesc pe cei ce sunt și mai rămân în sistem, minus 2500 noii angajați.

  Reply
  • colegule!! pune mana si citeste inainte sa vb…iesi la pensie si te faci de ras…de cand s-au modificat codurile?? stii?? asa ai facut toata viata munca de politie…din auzite..ce ai prins tu la o sueta dimineata la iesire din sch.III ??

   Reply
 14. Salut Marian,

  Din cate iti aduci aminte te-am criticat ptr ceea ce ai postat impotriva hotararii de a mai fi angajati din sursa externa in randurile Politiei.
  Tin sa te felicit pentru ca ai inregistrat convorbirea cu contravenienta in cauza si nu te lasa. Mergi si depune plangere la DNA impotriva contravenientei cat si a sefilor. BRAVO.

  Reply
  • Cred ca e singura carte pe care ai citit-o si o vei citi…sper ca vei transmite aceasta pofta de cultura tuturor descendentilor tai…
   PS …mai sunt cativa autori pe placul tau…Gigi Becali, Copos etc…

   Reply
 15. Nu va mai ingrijorati de „saracul” Godina, s-a bucurat (si sunt convins ca inca se bucura) de sitem pe vremea cand era inca un nenorocit in uniforma care se credea Superomul Legii si abuza de acesta si de anturajul de colegi nenorociti care cand e vb sa loveasca o femeie insarcinata sunt primii, dar orice amarat de tigan sau „interlop” ii scuipa si ei nunumai ca le pupa picioarele le si multumesc …In concluzie e numai o fatada a acestui mare mascarici care stie ca mersul la DNA nu e pt el …ar putea sa ramana mai mult acolo!!!

  Reply
 16. Cred ca ai nevoie de un pic de reclama(publicitate, stimate coleg. Nu te supara dar un politist nu-si rezolva treburile postand pe net tot felul de baliverne si cersind intelegere de la intrenauti.

  Reply
 17. D-nule Mozaic si Andy, a-si vrea sa vad daca a-ti fi in Germania daca va permite-ti sa mergeti cu masina politiei cu girofarul in functiune cateva strazi ? A-i incalcat legea – PLATESTI – nu conteaza ca trecerea de pietoni s-a desființat. Cand politistul a constatat neacordarea de prioritate a aplicat legea, nu contaza ca este urmarit general sau nu a acordat prioritate TOT INCALCAREA LEGII ESTE.Nu va mai plangeti atat, respectati legea si nu o sa mai aveti probleme.

  Reply
 18. „Şi tot pentru că nu sunt dobitoc şi ştiu foarte bine cum procedează aceşti şefi care se cred patroni, discuția dintre mine şi acel şofer am înregistrat-o cu telefonul.”
  Si vreti sa cred acest fapt? Cand a vazut numele sigur a inregistrat convorbirea…cat de inculti ne credeti?

  Reply
 19. Bubosul asta oricum se credea cam vedeta. Nu stiu cati l-ati intalnit sa vedeti ce gretos e! Iar de luat, ia spaga ca ceilalti

  Reply
 20. Mai mult decat atat, are obiceiul de a vorbi urit cu soferii, se crede superior, desi e un frustrat si un labagiu. Avea si el nevoie sa se bage in seama, si daca directoarea de la Crucea Rosie are dreptate?? Cine ii mai repara onoarea? Eu voi trimite sesizare la DNA cu inregistrarea pe care o am eu de cand i-am dat spaga jegului.

  Reply
  • Soferule esti plin de ura si frustrare..de ce mata ai dat spaga fraere.. ca sa tipi acum in gura mare? sa vada lumea cat esti de bou? de ce nu ai sesizat de la inceput DNA-ul? vrei cumva sa santajezi pe cineva? cand un politist tanar si talentat(probabil el are doar zile de vacanta cata scoala ai tu)se pune contra unui sistem ruginit care astazi s-a manifestat printr-o hoasca de directoare care mai e si consilier judetean, un jeg ca tine da cu pietre in el.. noroc ca sunt mult mai multi cei care-l sprijina!! vom vedea ce urmeaza..

   Reply
  • UN SOFER,zici ca ai dat spag acestui agent GODINA,mai bine taceai ca filosof ramaneai,banuiesc ca sti de ce nu .nu are rost sa zic mai multe

   Reply
 21. Totuși, titlul puțin ironic, pamfletar nu cred ca este chiar atât de potrivit lui…

  Reply
 22. Ca fost polițist consider urgent și necesar să se dea o lege prin care să fie dotate toate autoturismele Poliției(inclusiv locale) cu camere de luat vederi performanțe și în acest fel s-ar elucida pe loc cine are sau cine nu are dreptate în cazul săvârșirii unei contravenții ori infracțiuni.De reținut:nu are nimeni interesul de a se face ordine în țară ci este mult mai manevrabil un popor incult și laș!

  Reply
  • Ce are incultura cu lasitatea? Eu propun ca orice masina sa aiba camere fata-spate si microfoane active. De ce numai politia? Din pacate insa, nu se pune baza in instanta, decat pe cele oficiale si cica verificate ale politiei.

   Reply
 23. Ai sa te duci dracului eroule fara studii.De ce nu te-ai facut inspector ori chestor si esti la munca de jos.

  Reply
 24. Spune NU cosurilor ! Spune NU frustrarii ! NU FII CA GODINA !

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate