Scandalul de la Liceul Racoviță. S-a pus cam repede batista pe țambal …

Scandalul de la Liceul Racoviță. S-a pus cam repede batista pe țambal …

liceul stiintele naturii brasovProfesorul de chimie Nicolae Souca, de la Colegiul de Ştiinţe „Emil Racoviţă” nu va fi sancţionat, dar chiar nu este nimeni vinovat de ce s-a întâmplat?

Atât Comisia de Disciplină a colegiului, cât şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov au anunţat că nu se pune problema sancţionaării dascălului, acuzat de unii elevi că i-ar lovi, jigni şi i-ar supune la pedepse corporale.

„S-a stabilit că nu poate fi aplicată nicio sancţiune atâta timp cât 95% dintre elevii chestionaţi nu au susţinut acuzele. 95% dintre elevi înseamnă 125 de elevi din clasele unde profesorul predă. Au fost doar cinci acuzaţii, patru dintre acestea din clasele de unde au fost făcute cele două reclamaţii iniţiale”, declara Cristina Moldovan, director adjunct Colegiul „Emil Racoviţă”.

Mai mult, Cristina Moldovan a precizat că elevii care au făcut reclamaţii la adresa profesorului „nu vor fi sancţionaţi. Nu s-a discutat despre vreo sancţiune aplicată în cazul acestora”.

Chiar nu e nimeni vinovat de întreg scandalul?

Considerăm că s-a trecut mult prea repede peste acest caz. Având în vedere acest caz, mâine, alți cinci elevi spun despre al profesor din Brașov, că le cere șpagă să-i treacă clasa sau că le fac avansuri sexuale. Iar scandal în presa, iar numele unui profesor terfelit în pubic, iar anchete, iar nimeni vinovat.

Alte articole:   Băncile nu pot majora dobânzile fără știrea clienților. Autoritățile au dat prima amendă

Oare ce s-a modificat în strategia conducerii Inspectoratului Școlar? Același care solicita sancțiuni drastice împotriva celor care veneau cu informații către presă, gen înregistrarea unui profesor de la informatică? 

Acum, brusc, după ce a eșuat lovitura prin care s-a încercat înlăturarea profesorului Nicolae Souca, nimeni nu e vinovat. Și totuși…

Firul Aria(d)nei de la Inspectoratul Școlar

vlad stefan ariana bucur

Vlad Ștean, la braț cu Ariana Bucur

Cea mai șefă peste Inspectoratul Școlar este Ariana Bucur, al cărei buzdugan nu este cu trei peceți, ci cu trei trandafiri.

Iar dacă firul Ariadnei l-a salvat pe Tezeu în labirinul Regelui Minos, firul politic al Arianei este roșu și face legătura între structuri de partid, de la tineret, la seniori, şi încearcă să salveze ce se mai poate salva pentru Vlad Ştefan.

 

 

 

 

vlad stefanPrima chestiune care trebuie remarcată este aceea că Vlad Ștefan, elev în clasa a XII-a le Colegiul Național Andrei Șaguna, s-a folosit de titulaturi pe care le-a avut la nivelul structurii de elevi doar în perioada septembrie 2014 – septembrie 2015. Faptul că este simpatizant PSD nu este o crimă, ba chiar un drept, dar să o spună răspicat și să-și asume acest lucru.

Uşor narcisist, dacă îi analizăm profilul de facebook, acest domn s-a fotografiat în Parlament cu un pahar pe holurile Legislativului. Tot de pe profilul de Facebook aflăm că e mare şmecher în Consiliul Elevilor şi la Prefectură (???, unde, de fapt a făcut un stagiu de practică).

„In cadrul negocierilor pe baza finantarii educatiei, alaturi de Guvernul României”

„În cadrul negocierilor pe baza finanţării educaţiei, alături de Guvernul României” – explicaţia foto dată de însuşi Vlad Ştefan, pătruns de importanţa pe care o are…

Ca pe vremea lui Ceauşescu, când erau atent selectaţi pionierii care trebuiau să dea flori şi să recite poezii multiubiţilor conducători, la fel a ajuns şi acest Vlad Ştefan la „negocieri” cu Guvernul.

Alte articole:   În luna Mai 2020, România a înregistrat cel mai mic număr de decese, din ultimii șapte ani

De fapt, întreg circul de la Colegiul Racoviţă a fost declanşat de Ştefan în încercarea de a-şi salva sora de la o umilitoare corijenţă la chimie. Și ca să nu bată la ochi, a băgat în noroi și Consiliul Județean al Elevilor și instituția de învățământ.

Acum, dacă elevii sunt minori şi să spunem că nu au o foarte mare răspundere, deşi la această vârstă ar trebui să conştientizeze că răspund pentru faptele lor, ar trebui să facem un pas mai sus, să vedem cine îi coordona la acea vreme.

Apărătorii profesorului Săuca cer demisia inspectorului care a coordonat activitatea Consiliului Județean al Elevilor

Apărătorii profesorului Săuca cer demisia inspectorului care a coordonat activitatea Consiliului Județean al Elevilor

Şi aşa ajungem la inspectorul Silviana Cioceanu, pe care cei din PSD, ca să o apere, o reneagă de colegă, dar despre care toată lumea știe ce apă de trandafiri preferă, și care acum a făcut un pas înapoi, pe motiv că se ocupă și de programele cu fonduri europene.

 

 

 

 

 

 

 

scandal racovita internet3 ziarul elevilorIar de aici și până la șefa de Inspectorat Școlar nu mai este decât un pas și ajungem la unul dintre capetele firului roșu, care poate trebuie despicat în mai  multe direcții (alăturat extras din ziarul elevilor, unde pe prima pagină apar Ariana Bucur și Vlad Ștefan).

 

 

 

 

 

vlad stefan2„Viețile noastre încep să se încheie în ziua în care nu mai vorbim despre lucruri care contează ” …, este un motto ataşat acestei poze.

Alte articole:   Peste 1.400 de contestații la BAC, în județul Brașov. La ce materie au fost depuse cele mai multe

Să încerce (pentru că nu a reușit) să distrugă cariera unui profesor este un lucru care contează. Poate acest motto ar trebui să-l spună uitându-se la ei în oglinda toți cei care se fac vinovați de terfelirea numelui unui profesor.

Că de demisii, fie ele și onorifice, nu e cazul. În politică nu există onoare, doar oportuniști.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Da,pentru aceste marsavii,trebuie sà isi asume si sà plàteasca cu functia acesti INSPECTORI care dacā gresim ,imediat ne cerceteazā ,ne ancheteazā si ne desfac contractul de muncā !
  Dar ei sunt pusi acolo sā ne apere,sā ne coordoneze si ce fac ,se dau in lāturi,dau in noi !
  NU, sunteti platiti din banul public si astfel de derapaje NU SUNT acceptate , aici acest baiat trebuie sā isi asume greseala scāzāndu-i nota la purtare iar aceastā doamnā care numai podlogarii face in inspectorat si a mai avut tupeul sā ne infrunte -SĀ FIE DE URGENTĀ DEMISĀ -ea este principalul coordonator a acestor copii !! Cā in fond au panā in 18 ani si tutorele rāspunde !
  Asta este ! Rusine,Rusine !

  Reply
 2. Un Elev (Daca tot nu avem "tupeul" sa ne asunam ceea ce spunem) 14 februarie 2016, 8:00 PM

  Pentru Sebastian Dan : Eu zic ca nu trebuie sa facem speculatii daca o persoana are afinitati pentru stanga sau pentru dreapta. Chiar daca ar fi adevarat ceea ce ati scris acolo despre incercarea lui Vlad de a-si salva sora de la corigenta, eliminarea acestuia din sistem nu este solutia. Cu domnul profesor, sau fara acel domn profesor, tot corigenta ramane pe primul semestru cel putin. In plus, aveti si informatii eronate despre Vlad. Va recomand sa va mai documentati putin. Comparatia dintre Vlad si pionierii de pe vremea comunismului este penibila, Consiliul Elevilor incearca din rasputeri sa schimbe sistemul de invatamant pentru binele tuturor, dar asta este. trebuie sa existe si bufoni care sa faca exact ce faceti dumneavoastra. Nu stiu la cererea cui ati realizat acest articol si nici nu ma intereseaza, dar aveti grija ca lumea a inceput sa isi cam dea seama ca faceti articole la comanda si inclinati si dumneavoastra spre rosu.
  Pentru domnul profesor : Daca gresiti, este absolut normal ca acesti inspectori sa va ancheteze, ei nu sunt pusi acolo sa va apere(sau cel putin nu ar trebui sa va apere atunci cand faceti greseli). Nu vad care este argumentul pentru care doriti scaderea notei la purtare a lui Vlad Stefan. Probabil este doar o frustrare sau o dorinta de razbunare. A trecut de mult vremea lui Ceausescu domnu’!

  Reply
  • „Un elev”, sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste faptul ca articolul nu ar fi trebuit sa aminteasca partidul politic spre care Vlad inclina insa nu sunt de acord cu faptul ca tu sustii un elev mincinos care reprezentant fiind in CNE, are ca scop ” sa schimbe sistemul de invatamant pentru binele tuturor” nu doar in favoarea lui. Eu sunt mai mult ca sigur, Vlad Stefan a incercat folosindu-se de influenta sa defaimarea unui profesor si pana la urma a unui colegiu din interese personale. De ce spun asta: el a dat declaratii false in presa
   a facut promisiuni de care nu s-a tinut
   a premeditat acest scandal
   Acestea sunt doar cateva dintre faptele pe care elevul Vlad Stefan le-a savarsit, si aici din nou sunt de acord cu tine in ceea ce priveste faptul ca nota la purtate nu trebuie scazuta insa demisia lui este absolut necesara deoarece ma repete el isi urmareste interesele, iar un elev ca el astazi, va devenii un politician la fel de corput ca cei de acum. Sper ca si tu sa te informezi si apoi sa il sustii !!

   Reply
  • @un elev – incearca sa nu fii penibil – as putea fi acuzat ca atac PSD, cel mult, desi evidentele sunt cele care sunt. Deci nu pot sa ma inclin spre rosu… Comparatia cu ce se intampla pe vremea comunismului este iar evidenta> nu esti pro PSD, nu ai ce cauta la discutii, chiar asa e greu de priceput?? @un elev, daca nu esti chiar vlad stefan, daca ai iesit la atac la adresa cuiva, asumati ceea ce faci, inclusiv scaderea notei la purtare cand arunci cu noroi in cineva. Iar aici nu e vorba de frustare si nici de dorinta de razbunare, ci de a fi responsabil pe ceea ce faci. Sau poate in cazul acesta nu e … cazul!

   Reply
  • Un Profesor (Adica Un Colectiv de Profesori-Indignati ) 15 februarie 2016, 1:55 AM

   Ba da MIZERIA pe care a FACUT-O acest individ,sarind peste regulamente ,peste oamenii are trebuia sa faca dreptate si lumina, facand o campanie de presa care a facut rau UNUI ORAS,UNUI COLEGIU,UNUI PROFESOR si inclusiv elevilor -trebuie PEDEPSIT !
   Sa zica mersi ca nu este exmatriculat !
   Democartia nu inseamna sa incalci regulamentele unui forum si unui minister,numai asa ca vrei tu sa fi JUSTITIAR !!!
   ISJ-ul trebuie sa ia masuri directe, asta este TREBUIE SA NE ASUMAM O DATA ca doar nu suntem „comunisti” greseala-SI NU ASA DE OCHIUL LUMII CA NU MERGE !
   Intr-o tara normala din vest,America pana acum se demiteau in bloc cei responsabili -asa de BUN SIMT !!
   Cand arunci cu laturi -LATURI PRIMESTI !
   RUSINEEE !

   Reply
 3. By the way…..” sa”…..se scrie cu cratima…….. ” s-a pus batista….”…..halal…

  Reply
 4. Un Profesor (Adica Un Colectiv de Profesori-Indignati ) 15 februarie 2016, 1:41 AM

  Draga @un elev- Dupa ce mai citesti regulamentele si dupa ce te mai informezi vei vedea care este datoria ISJ-ului !!
  NU ESTE INSTANTA DE JUDECAT nici PUSCARIE sa ne puna la zid pe noi cadrele didactice,ci sa ne COORDONEZE -ei sunt ca noi !
  Iara cei care gresesc sa se retraga ca nu ne fac cinste !
  Poate nu vreti sa va spunem cum se fac anumite lucruri !
  Consiliul Elevilor este intradevar ceva bun -DAR APOLITIC -fara imixturi politice sa isi faca unii mendrele cu acest forum !

  DEMISIA urgenta ma refer la cei care sunt platiti sa vegheze sa nu se intample astfel de derapaje ODIOASE SI COMUNISTE, sa nu deschidem cutia pandorei !!!
  A si apropo, dar CAND ARUNCI CU LATURI cand tu esti o lichea-mai bine taci ! Da, pentru astfel de derapaje Colegiul Andrei Saguna, Colegiul E.Racovita si ISJ-ul au iesit foarte sifonate !
  Aici aparam DEMNITATEA CADRULUI DIDACTIC NEVINOVAT !
  Daca era invers eram pentru demiterea profesorului !
  Asa ca : FACETI CURATENIE !!!!

  Reply
  • domnu profesor sau grupul..sau personaliatea multipla…TI-E FRICA? AI CEVA PE CONSTIINTA?? lasa telefonul pe masa si vorbeste in directia lui…spune ce te framanta…inainte si dupa ce iti iei pastilele…invata regulile democratiei!!! toti cei care se organizeaza si au ceva de spus, au dreptul sa fie reprezentanti! la voi la sindicat nu e asa?/ platesti cotizatia-vorbesti.NU???….in cazul elevilor nu majoritatea decide…ca daca era asa…veneai tu-profesor?! in uniforma aleasa de ei…trebuie sa existe o negociere permanenta intre cele doua tabere..nu dictatura unor profesori…metodele de scoala veche le folosesti acasa, cu sotia si copiii tai carora le-ai oferit educatie…ca la clasa???!!!
   TU SA ITI DAI DEMISIA!! LA UN ASTFEL DE LIMBAJ NICI IN CURTEA SCOLII NU AI ACCES!

   Reply
 5. Dar greu se mai citesc comentariile unora pe aici. Unii cica sunt profesori chiar…! E greu cu limba materna si gramatica ei? Ahh…uitasem, ne grabim si e tastatura de vina. Ce e scris, ramane scris!

  Reply
 6. Imi pare foarte rau sa citesc toate aceste comentarii. Pot doar sa observ cat de jos a coborat calitatea invatamantului romanesc. Eu sunt extrem de nemultumita de comportamentul majoritatii profesorilor si regret ca nu se fac inregistrari din timpul orelor de clasa. Daca ISJ-ul ii apara pe profesori, cine are grija de elevi? Din pacate un cadru didactic care nu stie sa isi faca meseria poate distruge viitorul unui elev. Cred ca a venit vremea ca parintii sa se implice mult mai mult si sa nu se mai lase intimidati, altfel nu stiu ce se va intampla cu invatamintul romanesc.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.