blog-logo

Darwin Weekend la Zoo Braşov

Darwin Weekend la Zoo Braşov

zoo brasovÎn data de 12 februarie 1809 se sărbătoreşte ziua de naştere a biologului Charles Darwin, cel care a pus la punct teoria evoluţionismului omenirii. Această zi este marcată prin acţiuni specifice în întreaga lume sub forma acţiunilor Darwin Day
La Brașov, Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR), Parcul Zoologic și Inspectoratul Şcoalar Județean organizează în perioada 12-14 februarie mai multe sesiuni de comunicare și informare în clădirea exotică a Parcului Zoologic din Braşov.

„Proiectul are ca scop principal educarea în spirit științific al vizitatorilor Grădinii Zoologice, cu accent pe ideile de bază ale biologiei, respectiv selecția naturală rezumată de Charles Darwin sub forma teoriei științifice a evoluției. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc conferințe, dezbateri, expoziții de carte, explicații și răspunsuri la întrebări”, a afirmat viceprimarul Ciprian Bucur.

Proiectul constă dintr-un centru de informare şi prezentare a personalităţii lui Charles Dawin şi a teoriei evoluţiei prin selecţie naturală, originea speciilor şi originea omului ca specie biologică, principiile de bază ale biologiei evoluţioniste precum şi informaţiile ce completează acestă teorie ce au apărut după publicarea iniţială: dovezi genetice, epigenetice, anatomice, metabolice, de evoluție embrionară etc.”, ne-a declarat Cornel Creţu, reprezentantul ASUR.

Tot cu această ocazie este organizată o expoziţie de carte de popularizare a științei, cu accent pe teoria evoluției, cu aportul substanțial al Bibliotecii Județene Brașov, prin director Daniel Nazare.

Alte articole:   VIDEO Incendiu la o casă și o magazie, din Timișul de Sus

O altă expoziţie este „Proiectul Descendenţei Omului”, a autorului artist plastic Eduard Olaru, ce prezintă planşe cu reconstrucţii faciale după scheletele de hominizi găsite de-a lungul timpului. 
În cadrul acțiunii se va realiza un fir temporal realistic dimensionat, o imagine sugestivă a arborelui vieții pe Terra conform evenimentelor descoperite de știință. Astfel, copiii vor desena și colora plante și animale pe care le vor poziționa apoi pe acest fir conform ordinii apariției acestor specii.
Permanent vor fi voluntari cu care se poate discuta pe aceste probleme.

Iată programul evenimentelor de comunicare și informare:

  • ●    12 februarie, ora 14 – Darwin Day şi de ce „Originea speciilor” este cea mai influentă carte din istorie”
  • ●    13 februarie, ora 14 – „Cum funcţionează selecţia naturală… pe înţelesul tuturor” – prezentare, explicaţii şi răspunsuri la întrebări 
  • ●    14 februarie, ora 14 – „Este importantă Teoria Evoluţiei?” – dezbatere cu public.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov