Nou record mondial pentru Dor Geta Popescu, alpinista de 12 ani

Nou record mondial pentru Dor Geta Popescu, alpinista de 12 ani

dor geta popescu2Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani şi 8 luni, a atins sâmbătă, 6 februarie, vârful Aconcagua devenind cea mai tânără alpinistă din lume care atinge această performanţă. Cu o altitudine de 6960 de metri Aconcagua este cel mai înalt vârf din afara Asiei şi cel mai înalt vârf din America de Sud.

„Un munte excelent, o ascensiune perfectă. M-am mişcat bine, deşi eram, evident, cea mai tânără din grup. Am ajuns pe vârf şi am stabilit un nou record mondial de vârstă. Sub mine o mare de vârfuri, numai munţi la orizont“, a spus Dor Geta Popescu.

Acesta este cel de al doilea record mondial al Getei în mai puţin de două luni după cel realizat în 8 decembrie 2015. Dor Geta Popescu a reuşit atunci să devină cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Ojos del Salado (cel mai înalt Vulcan din lume), un vârf de 6893 de metri altitudine, aflat în Anzii Cordilieri, în deşertul Atacama la graniţa între Chile şi Argentina.

Se pregăteşte pentru trei noi recorduri

Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) şi Circuitul 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani. Dacă va reuşi acest lucru va stabili alte trei recorduri mondiale de vârstă.

Alte articole:   Un urs a coborât în curtea Direcţiei Silvice Brașov

Dor Geta Popescu este legitimată, la fel ca şi sora ei, la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râşnov. Este campioană naţională la escaladă şi membră a Lotului Naţional de Escaladă – copii, din anul 2011. Deţine titlul de Căţărătorul Anului în 2013, titlu acordat de Federaţia Naţională de Escaladă.

Geta a obţinut primul record când avea 10 ani, în august 2013, devenind cea mai tânără alpinistă care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri). Mai are în palmares alte două recorduri mondiale la 11 ani, vârfurile Sabalan (4.811 metri altitudine) şi Damavand (5.671 de metro altitudine).

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap