blog-logo

Am mâncat cea mai bună ciorbă de burtă. Burtă de peşte!

Am mâncat cea mai bună ciorbă de burtă. Burtă de peşte!

ciorba de burta de peste taverna pescarului brasov 4Cum toată lumea (încă mai) încearcă să mai dea jos din kilogramele acumulate după perioada sărbătorilor de iarnă, am zis că nu strică să încerc o delicatesă din peşte.

Aşa am ajuns la Taverna Pescarului din Braşov, de pe strada Oaşului nr. 1. Am fost îmbiat de bucătarul localului, Savin Chircan, cu o ultimă specialitate introdusă în meniu: ciorba de burtă de  peşte!

Dacă vreți să vă faceți o idee despre ce este vorba, gândiți-vă la ciorba din burtă de vită, care are ca principale ingrediente bucați din burtă de somn, crap şi somon afumat, musai burtă de pește mare, de peste 5-6 kg, bine usturoiată.

L-am iscodit pe meșterul bucătar și cum a preparat-o. Pe scurt, se fierbe burta de crap şi de somn, dar nu foarte mult, ca să nu se sfărâme, după care se strecoară zeama, iar carnea se pune într-un bol. Apoi, se pun la fiert morcovii, ceapă şi ţelina. Se fierb și aceste legume, se strecoară din nou zeama prin sită, în care se adaugă ouăle întregi (albuşul şi gălbenuşul) bine bătute și în care se adaugă smântână grasă de cel puţin 20% și iaurt gras.

Alte articole:   “Bastionul Artiștilor”: 86 de evenimente și peste 5.500 de spectatori

CLICK pe poze pentru a se mări!

Zeama se dă în clocot până se îngroașă. La final se adaugă hrean ras, oțet, mujdei de usturoi, după gust, sare și piper.  Când zeama este gata, se pun bucățile de pește într-un castron, se adaugă fâşii subţiri de somon afumat și se toarnă zeama fierbinte. Se ornează cu puțină boia de ardei afumată.

Poftă bună!

Pentru a fi siguri că acest preparat este gata sau pentru rezervare sunaţi la 0726-138.683!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.