Brașovean trimis în judecată pentru deturnare de fonduri europene

Brașovean trimis în judecată pentru deturnare de fonduri europene

justitieBărbatul este acuzat că a folosit acte false pentru a obţine ilegal peste 500.000 de lei. Dosarul se va judeca la Tribunalul Braşov.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului  Dragoş Septimiu Barna acuzat că a folosit acte false sau incomplete pentru a obţine fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori „în cursul anului 2008, inculpatul Barna Dragoş Septimiu, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale şi membru în comisia de evaluare oferte, cu ocazia derulării proiectului S.A.P.A.R.D. – „Atelier pentru prelucrarea lemnului în Feldioara”, a întocmit documente care cuprindeau date necorespunzătoare adevărului sau inexacte (cereri oferte pentru achiziţia de echipamente şi răspuns,corespondenţă societăţi “ofertante”, contracte, ordine de plată, facturi) privitoare la derularea unor proceduri de achiziţii utilaje de prelucrare a lemnului şi autovehicule“.

Alte articole:   Până în 4 septembrie brașovenii pot solicita înscrierea în Registrul electoral pentru alegerile locale

Bărbatul aprezentat documentele false Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi a reuşit să obţină 502.207 lei fonduri europene. Afacerea ilegată a fost descoperită de procurori, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă puşcăria şi trebuie să dea înapoi 747.986 de lei (banii primiţi plus dobânzi şi penalităţi). Procurorii au pus sechestru pe bunurile inculpatului, iar aceasta va fi judecat la Tribunalul Braşov, sub control judiciar.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate