blog-logo

Alegeri locale 2016 Brașov: Încep să se lămurească lucrurile și la Codlea

Alegeri locale 2016 Brașov: Încep să se lămurească lucrurile și la Codlea

primaria codleaApropierea alegerilor locale din 2016 obligă partidele să iasă la rampă cu cei mai buni oameni pe care îi au, pentru a câștiga postul de primar și majoritatea în Consiliul Local.

În municipiul Codlea, câteva lucruri sunt clare: primarul în funcție, Cătălin Muntean, este desemnat de liberali să câștige al doilea mandat. PNL mizează pe faptul că, în ultimul an, s-au realizat investiții majore în municipiu, cu fonduri europene, iar problemele de alimentare cu apă și canalizare au fost finalizate în mare parte, iar acolo unde s-au înlocuit conductele străzile și trotuarele au fost reparate, iar orașul practic a renăscut. Mai mult, spun cei din PNL, în acest an se vor rezolva problemele și pentru aproape tot restul municipiului în ceea ce privește infrastructura de apă-canal și rutieră.

Alte articole:   Războiul parcărilor. Primăria notifică P&P să pună în aplicare noul program de tarifare

Primul contracandidat care a avut curajul să iasă la rampă este senatorul Marius Coste (PSD). Acesta se bazează pe o infrastructură de partid disciplinată, care iese la vot. Codlenii îl știu de când era șef la societatea de gospodărire comunală.

Recent, un alt codlean a anunțat că va candida la funcția de primar: consilierul local PNL Ștefan Ciolan. Este (sau era?) liberal și provine din fostul PDL. El și-a depus candidatura și în interiorul PNL, dar a fost zdrobit: a obținut un singur vot contra 17, în competiția cu Cătălin Muntean. În acest context, omul a anunțat, pe Facebook, că va candida. Emoționat, probabil, nu a specificat dacă mai este membru PNL sau nu, nici dacă va candidat independent sau din partea vreunui partid (din informațiile noastre omul joacă la mai multe capete: Mișcarea Populară, UNPR, ALDE? Vom vedea în final ce opțiune politică va avea).

Alte articole:   Concert susținut de Anatoly, la Muzeul de Artă Brașov

Cert este faptul că, în acest context, Ștefan Ciolan ar putea să-și piardă mandatul de consilier local, prin retragerea sprijinului politic. Având în vedere experiența la nivel național, nu credem că domnia sa își va da demisia din Consiliul Local, unde a acces pe listele unui anumit partid. Cu toții știn că politicienii demisionează foarte greu.

Singurul care stă la cutie este Erwin Albu, dar care a fost văzut alături de Ciolan în mai multe acțiuni publice. Să fi renunțat eternul candidat Albu la cursa pentru Primărie și să își dorească să fie cel care trage sforile din umbră? Greu de crezut, caz în care se va folosi, cel mai probabil, de Ciolan și va ataca pe turnantă, pe ultima sută de metri.

Alte articole:   Evenimente pentru copii, la Dino Parc Râșnov

Bineînțeles, lista este deschisă…

CITEȘTE ȘI: 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.