blog-logo

Trei, Doamne, şi toţi trei….

Trei, Doamne, şi toţi trei….

Brașovul s-a caracterizat, în ultimii 15 ani, prin faptul că a existat un triumvirat politic PNL – PDL – PSD, prin care niciunul dintre șefii respectivelor partide nu a fost lăsat să crească prea mult și să ajungă să stăpânească de unul singur județul.

Acest pact, parafat neoficial de către Aristotel Căncescu (vechiul PNL), George Scripcaru (PDL) și Constantin Niță (PSD) a avut și efecte în ceea ce privește rezerva de cadre a partidelor. Nicio formațiune nu are un candidat, în acest moment, care să aibă o notorietate sau carisma necesară pentru postul de primar sau președinte de Consiliu Județean.

Uraganul declanșat la Brașov de DNA a găsit principalele formațiuni nepregătite pentru viitoarele alegeri locale. Nici la această oră, de exemplu, PNL nu are un candidat „oficial” pentru funcția de primar. Au fost anunțate șapte nume înscrise în cursă, dar niciunul care să poată spune, la această oră,  că ar putea avea un scor bun. Pe lângă concurenții oficiali, la PNL se vorbește și de alte nume, ținute pe banca de rezervă, pentru a nu se eroda. Numele lui Adrian Oprică, anunţat pentru Primărie, nu a fost validat de conducerea judeţeană a PNL. „S-a luat act”. Pe bune? Ce i-a lipsit lui Scripcaru să-l confirme? Vreun sobor de preoţi? Oare de ce?

Alte articole:   4 persoane au decedat în accidentul de pe DN13

În schimb, haideţi să fim sinceri, această stare îi convine perfect primarului George Scripcaru, care nu mai poate candida de la PNL, în schimb – spun unii – s-ar pregăti de un nou mandat ca independent sau susținut de vreun partid de buzunar.  La fel, și despre Aristotel Căncescu se zvonește că vrea să candideze pentru Consiliul Județean, din partea ALDE, discutând în acest sens cu Călin Popescu Tăriceanu.

Fuziunea cu forța PNL – PDL la Brașov nu funcționează nici la această oră. Vechiul PDL susține că un om de la ei trebuie să candideze la Primărie, pentru că postul a fost deținut de Scripcaru, cu promisiunea că un membru din vechiul PNL va fi susținut la Consiliul Județean, chestiune care nu se va întâmpla, întrucât șeful administrației județene nu mai este ales, ci prin votul majorității consilierilor județeni, iar jocurile politice îi post scoate pe vechii liberali din „cărți”.

Alte articole:   Accident pe DN1A. Traficul este blocat

Nu mai este un secret faptul că Adrian Veştea, primarul Râşnovului, de care s-a luat act că va candida – vezi Doamne – la preşedinţia CJ, este pus doar pentru rolul de locomotivă, având, de departe, cea mai bună imagine ca edil din judeţ. Dar va da el din mână Primăria Râşnov pentru o preşedinţie fragilă de pe gard, care se coace pe o majoritate de voturi după interesul unora sau altora în Consiliul Judeţean? Previzibil că nu. Nu a lăsat până acum de înţeles că ar fi prost.

Nu în cele din urmă ar trebui să vorbim şi de PSD. Partid disciplinat, cu pensionari care merg la vot. Asta este imaginea clişeu. PSD nu poate scăpa de handicapul că, la Braşov, se votează pe dreapta. Dar plusează pe mâna DNA, după show-urile mediatice ale DNA de la Consiliul Judeţean şi Primărie. Însă, totul are loc în contextul în care nici şeful PSD Braşov, Constantin Niţă, nu mai e în graţii la Bucureşti, iar un eventual primar PSD  în urbea de la poalele Tâmpei l-ar trimite direct în manualul de istorie al partidului. Bun, spun tot mai multe voci avizate, nu există acest pericol cu Răzvan Popa candidat. Prietenii ştiu de ce… a se vedea sondajul intern al partidului. Ăla pe bune!

Alte articole:   Tânăr agresat de două femei și un bărbat, în Brașov

Iar aventurieri politici gen Dragnea, care vin la Brașov și îi aruncă în mocirlă pe toți candidații PSD, acum câteva luni, după care vine acum și gâlgâie vădit emoționat și transpirat numele lui Răzvan Popa că el este Mesia, Obama brașovenilor, este un spectacol de circ ieftin.

La fel, ca de altfel, ca politicul românesc: cât mai ieftin, grotesc, grobian, unde mai bine să moară mă-ta (cu cratimă) decât să plângă mama.

Aferim, neicuşorule! Sau dacă e să trecem la clasici, pentru concluzii, mergem pe mâna lui Coşbuc: „Trei, Doamne, şi toţi trei”.  Feciorii lui Coşbuc au luptat, nebuni, pentru ţară, contemporanii noştri?…

Distribuie dacă îți place!
 1. Buna analiza, pacat de micile greseli de listare in graba, atat de multe incat ajung sa deranjeze. In rest, daca isi termina intre timp taraboiul cu DNA- ul, tot Scripcaru iese, o sa vedeti!

  Reply
 2. Toti 3 ?:)) avari dupa putere, niste lasi ai politicii, fiindca nu doresc sa aiba concurenta. Nita spune ca nu va mai candida pentru functie de presedinte al partidului la Brasov de mai bine de 8 ani. Aceiasi plata ca sa isi poata motiva oamenii pe care inca ii mai are si inca ii mai prosteste cu vorbe dulci.

  Reply
 3. Chiar credeti ca cei trei sunt de vina pentru tot ce se intampla in brasov?
  Cunoasteti proverbul: pana la Dumnezeu te mananca sfintii!
  De ce nu intra DNA si in astia mai mici, de prin toate partidele, cei trei nu au facut nimic singuri!
  Cancescu avea, cu sigurata mai are, o gasca de nemernici ce ii asigurau domnia, acum vrea sa se intoarca in politica? Suntm de tot rasul! Sper ca brasovenii sa se trezeasca, sa iasa in strada daca e nevoie, insa sa nu ii mai permita acestui individ sa revina pe scena politica!
  Dintr-un inginer bine orientat, la revolutie, a ajuns ditamai mosierul!

  Reply
 4. Cancescu vrea sa revina la butoane.Dar in partidul lui Tariceanu,nu la PNL.Ca sa-l futa pe Scripcaru si il lasa si pe Adi Atomei in offsaid.Om care oricum nu mai avea nicio autoritate in partid.Doar ca Deneaul mai poate spala vopseaua Wella inca o data si inca o data

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate