blog-logo

Asociaţia Milioane de Prieteni duce elevii de la Şcoala 12 în vizită la Zoo

Asociaţia Milioane de Prieteni duce elevii de la Şcoala 12 în vizită la Zoo

zoo brasovAproximativ 70 de elevi ai Școlii nr. 12  din Brașov vor participa la prima acțiune de promovare a proiectului educațional „Educatie pentru toți”, al Asociației de Protectie a Animalelor „Milioane de Prieteni” (AMP): o vizită la Grădina Zoologica Brașov, plătita integral de Asociație.

Vizita va avea loc marti, iar la acțiune va fi prezent si viceprimarul Ciprian Bucur.

Elevii vor pleca la ora 12.00 din fata școlii, cu doua autocare închiriate de AMP. În timpul transportului reprezentanţii Asociaţiei le vor explica câteva reguli de care să ţină cont în timpul vizitei. În prima săptămâna din semestrul al doilea, elevii vor discuta cu reprezentanţii Asociatiei despre ceea ce le-a placut/nu le-a placut, ce ar schimba şi ce nu ar schimba în cadrul Grădinii Zoologice din cartierul Noua.

Alte articole:   Primele elicoptere H135 de generaţie nouă au fost livrate statului român

„Proiectul îşi propune să ridice nivelul educaţional în domeniul protecţiei şi bunăstării animalelor, conform normelor europene în domeniu, sector neglijat până acum în România. Proiectul se deruleaza în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Brașov și Primăria Brașov. La Școala 12, reprezentanții AMP țin cursuri permanente, săptămânale,  de protecția și bunăstarea animalelor pentru elevii unei clase a V-a și cei ai unei clase de a VI-a. Baza de lucru este un manual dedicat, conceput chiar de reprezentanții AMP, sub coordonarea președintei Asociației, doamna Cristina Lapis. Acesta este primul manual de acest gen, din tara. ”, a precizat Paula Ciotloș, purtătorul de cuvânt al AMP.

Dacă în primul semestru copiii au învățat despre ce înseamnă responsabilitatea față de natură și modalitățile de a proteja mediul înconjurator, indiferent că este vorba despre animale sau plante, în cel de-al doilea semestru vor învăţa şi despre metodele prin care sunt dresate animalele, ce responsabilităţi presupune creşterea unui animal, viaţa la fermă şi ce înseamnă mâncarea bio. În cadrul proiectului, pe parcursul unui an şcolar, elevii vor face vizite la Grădina Zoologică, la ferme şi Sanctuarul de urşi Libearty din Zărneşti.

Distribuie dacă îți place!
  1. Am o intrebare pentru domnul viceprimar Bucur Ciprian: e adevarat ce se vorbeste prin Brasov,ca ati fi fost implicat in luptele de caini si ca ati avut si un dosar penal pentru acest lucru?
    Cresteti o rasa de lupta, rottweiler, unde ii comercializati,in ce scop?
    Acum v-ati inhaitat si cu Lapis de la asociatie? Nu e deajuns ca sute de caini au ajuns crema in Germania datorita ei?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate