blog-logo

EXCLUSIV Instituții publice din Brașov, acționare la Fotbal Club Brașov, folosit ca paravan pentru evaziune fiscală

EXCLUSIV Instituții publice din Brașov, acționare la Fotbal Club Brașov, folosit ca paravan pentru evaziune fiscală

sigla fc brasovAfaceristul brașovean Ioan Neculaie a pozat tot mereu într-un salvator ba al fotbalului brașovean, ba al industriei brașovene.

De fapt, a profitat de aceste oportunități pentru a se îmbogăți și a folosi banii în interes personal, dovadă stând flota de limuzine, elicopterul personal, colecția de tablouri scumpe, proprietățile pe care și le-a cumpărat / construit și chefurile monstru cu prostituatele de lux.

Neculaie se bucura de raziile DNA de la Primăria și Consiliul Județean, „că altfel eram fiii ploii”

La întâlnirea generației 2000 a „stegarilor” care reușeau calificarea în Cupa UEFA și aduceau la Brașov Interul lui Ronaldo, patronul FC Braşov a răbufnit: „De-a lungul celor 17 ani de când am preluat eu echipa am văzut că toate cluburile care au reușit ceva au avut probleme mari cu legea. Noi nu am avut asemenea probleme, dar nu am putut accede la marea performanță din cauza corectitudinii noastre. Sunt impozite prea mari pentru cluburile de fotbal, pentru sport în general. Nici un guvern în cei 17 ani de când sunt eu la FC Brașov nu s-a sinchisit să facă ceva pentru sportul românesc. (…) Din păcate, în cei 17 ani, Primăria și Consiliul Județean nu ne-au ajutat cu nimic, ba mai mult au încercat să ne termine. Nu au reușit fiindcă și-au făcut de lucru cu un tip încăpățânat. Din fericire pentru mine și din păcate pentru ei, eu nu am un contract de un leu cu Primăria Brașov sau cu C.J. Nu am luat nici o lucrare, am doar contracte între firme private, așa am știut eu să fac industrie. Singurul contract mare îl am cu armata americană, care ne-a dat 300 de milioane de dolari. Cu statul român nu am nici un contract. Din păcate, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic. Nu știu ce a fost în capul loc, cred că nimic, din păcate pentru ei. Ne conduc niște oameni care nu au nimic în cap, decât să se îmbogățească. Nu mai merge. Mă bucur de acțiunile DNA-ului, altfel rămâneam fără țară. Dacă mai dura un an sau doi eram fiii ploii, chiar rămâneam fără țară, nu mai rămânea nimic din ea. Așa ca ar trebui să le mulțumim celor de la DNA” – declara Ioan Neculaie, citat de Transilavania Expres, în 18 decembrie 2015.

Alte articole:   ALDE Brașov - campanie de prevenirea cancerului la sân

Doar Primăria Braşov a investit peste 2,5 milioane de lei până în 2005, la care se adaugă şi banii pentru nocturna de pe Stadionul Tineretului, inaugurată în data de 5 aprilie 2009, cu ocazia meciului dintre „stegari” si Gaz Metan Mediaş. Într-un război al declaraţiilor cu fostul preşedinte al FC Braşov, Dinu „Vamă”, primarul George Scripcaru spunea, în 21 iulie 2010,  că „investiţia (pentru nocturnă – n.a.) a fost de 1.200.000 de euro şi încă plătim rate. Apoi, am dat bani pentru funcţionarea instalaţiei de iluminat, pentru cantonamente, echipament şi deplasări, lucruri absolut necesare. Nu am vrut să dau din banii publici la FC Braşov şi să nu ştiu ce se întâmplă cu ei”.

Mai mult, Primăria Braşov este şi deţinătoarea terenului, nu doar a nocturnei, în timp ce Ioan Neculaie are tribunele, utilităţile şi vestiarele. Iar toate acestea se întâmplau în contextul în care şi Primăria Braşov şi-a înfiinţat propria echipă de fotbal, Corona Braşov, care s-a dovedit o catastrofă pe mulţi bani publici.

Cine sunt acţionarii de la Fotbal Club SA Braşov?

Conform înregistrătilor de la această dată, de la Registrul Comerţului, Fotbal Club Braşov SA a fost înfiinţat ca societate pe acţiuni în data de 21 noiembrie 2002, cu sediul social pe strada Poienelor nr.5, în urma unui contract de comodat încheiat cu unul dintre „puii” uzinei Roman SA – „Autocamioane şi Autobuze” SA. Contractul pentru sediul social expiră în data de 31 august 2016.

Capitalul subscris şi vărsat este de 17.298.694,1 de lei, respectiv 5.261 de acţiuni. Principalul acționar este persoana fizică Alexandru Neculaie, fiul boss-ului de la FC Brașov, care are 3.978 de acțiuni (75,613%). Urmează o serie de firme private: Atlanta House – 240 de acțiuni (4,562%), Vectra Service – 170 acțiuni (3,231%), Transbus – 75 acțiuni (1,426%), Termo Confort SRL – 57 acțiuni (1,084%), Sergiana Prodimpex – 45 acțiuni (0,855%), Mantrax Romstal – 30 acțiuni (0,57%) și Finantz Master Group, District SRL, Trust Prezident, câte 10 acțiuni (0.19%). Interesant este faptul că și la această oră sunt acționari, la firma unde Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, municipiul Brașov și județul Brașov, prin reprezentanții oficial, care deţin 431 de acţiuni (8,192%), respectiv 195 de acţiuni (3,707%).

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

Firma este în insolvență, iar adminstrator judiciar a fost numit Alexandru Cosmin Gheorghe.

Fotbal Club Braşov SA, paravan pentru inginerii financiare

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că în perioada martie 2013-mai 2015, în calitate de acționar majoritar la S.C ICIM.S.A Brașov și S.C Fotbal Club Brașov S.A, s-a asociat cu inculpatul Păunescu Stelian Florin (director economic în cadrul grupurilor de firme Prescon S.A și Roman S.A și președinte al Consiliului de Administrație al S.C ICIM S.A Brașov și SC Fotbal Club S.A Brașov) și suspecta Slăvilă Corina Eugenia (jurist în cadrul grupului de firme controlate de Neculaie Ioan) cu scopul de a ajuta S.C Fotbal Club S.A Brașov să stabilească în mod fraudulos un TVA deductibil în cuantum de 6.969.266,88 lei, prin înregistrarea în contabilitatea S.C Fotbal Club S.A Brașov a unei operațiuni nereale, respectiv a achiziției la data de 24.01.2014 de către aceasta din urmă societate a unei presupuse investiții de la S.C ICIM S.A Brașov constând într-o bază sportivă situată în municipiul Brașov”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Magistraţii au decis judecarea lui Ioane Neculaie şi a lui Florin Păunescu sub control judiciar.

Stadionul de cinci stele. Promisiuni neonorate de Neculaie, Scripcaru şi PSD 

Vechiul Stadion Municipal, ridicat în a doua jumătate a anilor ’70, după sistemul practicat de comunişti, de muncitori din toate întreprinderile braşovene a fost demolat din 2008, iar de atunci terenul a rămas liber. Au urmat poveşti electorale. Doar atât.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

„Stadionul Municipal Braşov va fi transformat într-unul de cinci stele”. Acesta era titlul publicat de toată presa braşoveană în 4 martie 2008. Stadionul urmă să îşi schimbe înfăţişarea, pentru ca în anul 2010 să fie transformat într-unul la standarde UEFA, investiţia necesară fiind de peste 30 milioane euro.

Noul stadiontrebuia realizat de Primăria Braşov în colaborare cu FC Braşov. La acea dată primarul George Scripcaru şi patronul Clubului FC Braşov, Ioan Neculaie, au prezentat proiectul viitorului stadion. Contribuţia celor două părţi pentru acestă investiţie trebuia să fie de câte 50 la sută. Un singur lucru s-a făcut: s-a demolat stadionul de către firma lui Neculaie.

Fiindcă am ajuns în spectrul politic, trebuie preceiyat că Neculaie a candidat de două ori la Camera Deputaților, din partea PDL. De fiecare dată nu a obținut postul de parlamentar. Din campania electorală de la acele vremuri reamintim „fabrica de tractor” – a scos la rampă un tractor care ar fi urmat să fie băgat în producţie de serie pe platforma de la Roman, dar totul a fost o perdea de fum. Apoi, pe zona Astra, unde candida, a pus la dispoziție un autobuz care circula gratuit în campania electorală, evidet, fără licență de transport și cu acrodul tacit al Primăriei și al fostei conduceri a  RAT.

Ulterior, PSD a venit cu promisunea că pe acest amplasament se va face o arenă sportivă multifuncţională. În mai 2014, fostul viceprimar Răzvan Popa anunţa că s-a lansat un concurs de idei de către Compania Naţională de Investiţii în vederea amenajării a trei stadioane de mari dimensiuni în ţară, dintre care unul la Braşov, cu bani guvernamentali.

În conformitate cu precizările făcute în solicitarea pentru finanţarea, complexul sportiv modern de la Braşov ar fi trebuit să includă un stadion cu 25.000 – 30.000 de locuri, dar şi terenuri mai mici de sport, spaţii de cazare pentru sportivi şi săli de antrenamente şi magazine…

Distribuie dacă îți place!
 1. VISE taica VISE !!!!. Paduchele asta are puzderie de pui care au supt . Nu mai legendati un paduche ca fiind moral, destept si harnic , el este doar un PARAVAN URAT , PUTITOR SI LACOM . Porcii pusi cu botul la trocul cu bani se dezvolta si devin MONSTRI.

  Reply
 2. Javrele de Scripcaru și Cancescu s au inhaitat cu jigodia de Neculaie și au băgat Primăria și Cj în rahat, tot ei s o scoată. Dacă nu, la parnaie cu Neculaie de mana. Toți trei. N au nevoie de femei, se ard intre ei

  Reply
 3. Niște hoți toți trei. Scripcaru, Cancescu, Neculaie. Pe ceilalți din acționarii fcbv când ii vedem cu cătușe? !

  Reply
 4. Niște puslamale, cu totii! Neculaie a distrus o echipa de tradiție. Scripcaru și Cancescu au ciordit de au rupt pământul. La pușcărie! De ce Scripcaru a desființat echipa Corona?

  Reply
 5. Bai fraților, de ce nu iese Toarcea de la primărie și cineva de la Cj sa ne explice și noua, prostimii, cum stau lucrurile????? Le e frica??? Sau șefii nu i lasă? ??? Pai așa tot Brașovului a fost escroaca de NICIOLAIE!!!!!

  Reply
 6. Revin corect: Pai așa tot Brașovul a fost escrocat de NICIOLAIE!!!!

  Reply
 7. De ce se tace? Alo, primăria, SE AUDE? CJ ul? Mucles? Nesimțiți de conducători! !!!!! Ba, vin alegerile. Chiar nu va va e frica? !?!

  Reply
 8. Nu va mirați. Toarcea a dat în tangatita, Scripcaru e ocupat cu Dna și cu scaunul pe care nu vrea sa l piardă. La Cj, Coman e în doliu, iar Bebe hoțul sta pitit la zoo

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.